muntstad-over-elektrisch-rijden-veelgestelde-vragen-header

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Hoe werkt elektrisch rijden?

Of u nu thuis, op het werk of onderweg bent, er is altijd wel een plek in de buurt om uw elektrische auto op te laden. Het aantal punten om op te laden groeit namelijk snel en de kosten hiervan liggen relatief laag.

Waarom elektrisch?

  • CO2 en stikstof hebben beide een belangrijke rol in de opwarming van de aarde. Het voordeel is dat elektrische modellen deze stoffen niet uitstoten.
  • Er zullen meer batterijen geproduceerd worden door de opkomst van elektrische auto's. Deze kunnen echter wel gerecycled worden. Zo worden deze hergebruikt bij de opslag van zonne-energie.
  • De stille elektromotoren van elektrische auto's zorgen ervoor dat er minder geluidsoverlast is langs auto(snel)wegen.

Thuis opladen

Met een elektrische auto bent u niet meer gebonden aan tankstations om de weg op te kunnen. U kunt laden bij een van de tienduizenden openbare laadpalen, maar nog makkelijker is een eigen laadpaal voor de deur. Heeft u een oprit of garage? Dan is de laadpaal zo geïnstalleerd. En ook als u die luxe niet heeft, zijn er opties.

Openbaar opladen

Heeft u geen mogelijkheid om bij u thuis een laadpaal te laten plaatsen óf bent u gewoon (veel) onderweg? Dan kunt u gebruik maken van één van de tienduizenden openbare laadpalen in Nederland. Geen laadpaal in de buurt? Dan kan er mogelijk één geplaatst worden. Neem hiervoor contact op met uw gemeente. Naast normale openbare laadpalen, bestaan er ook speciale snellaadstations. Deze krachtige laadpalen doen er maar ± 20 tot 40 minuten over om uw auto weer voor 80% op te laden. Dit kan zelfs tot een paar uur tijd besparen ten opzichte van een normale laadpaal!

Kosten van opladen
 

Een volle elektrische tank is veel goedkoper dan een benzine- of dieseltank. Het scheelt u zo 50 tot 70 procent per laadbeurt. Daarnaast houdt u kosten eenvoudig in de gaten met het laadabonnement. Het maakt niet uit of u onderweg, op het werk of thuis laadt: uw pas en het abonnement zijn dé manier om de kosten van het opladen inzichtelijk te houden.

Elektrische auto's uit voorraad