ŠKODA_CITIGO_header

CITIGOᵉ iV

De volledig elektrische stadsauto. Uit voorraad leverbaar!

Je vindt overal je draai

Drukke steden, smalle straatjes of snelwegen? Met de ŠKODA CITIGO ͤiV vind je overal je draai. Deze 100% elektrische auto is lekker compact en wendbaar, rijdt soepel en heeft een aantrekkelijke, eigentijdse uitstraling. Dankzij de compacte vormgeving biedt ie ook nog veel ruimte. Andere pluspunten zijn z’n grote actieradius en de snelle laadtijd. Heel aantrekkelijk zijn ook de financiële voordelen. Want rijden op elektriciteit is goedkoper dan rijden op brandstof. 

Maak een afspraak voor een proefrit en ontdek het: je rijdt lekker in deze topper voor een schoner milieu. Go CITIGO ͤ iV!

Meer over de CITIGOᵉ iV

Standaard 5 deurs

De CITIGOᵉ iV is uitsluitend leverbaar als vijfdeursuitvoering. De voorste twee deuren hebben elektrisch bedienbare ramen.

Behuizing buitenspiegels

De behuizing van de buitenspiegels is uitgevoerd in zwart of wagenkleur. Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard.

Bumper met geïntegreerde mistlampen

De nieuwe bumper met honingraatstructuur en standaard geïntegreerde mistlampen is een blikvanger.

Grille in carrosseriekleur

Alle CITIGOᵉ iV-modellen hebben een grille die is uitgevoerd in de carrosseriekleur.

Geïntegreerde richtingaanwijzers

Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard op de CITIGOᵉ iV.

Grote actieradius: handig voor werk en privé

Gemiddeld maakt een inwoner van Nederland dagelijks 22 kilometer voor woon-werkverkeer. De actieradius van de CITIGO ͤ iV is vastgesteld op 265* kilometer. Met een volle accu kan je dus 12 dagen van thuis naar je werk rijden. Voor een stadsauto biedt de CITIGO ͤ iV daarmee een zeer grote actieradius. Dat is handig voor zowel werk als privé!

Snel opladen

De CITIGO ͤ iV heeft een lithium-ion accu. Na elke rit laad je die op. De volledige oplaadtijd van de CITIGO ͤ iV bedraagt ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80% met het Combined Charging System (CSS) duurt echter máár 1 uur. Dankzij het grote netwerk van laadpalen in Nederland is opladen inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Thuis (zelfs met 230V-aansluitingen), onderweg of op kantoor? Waar je ook bent, je kunt altijd weer met een opgeladen accu de weg op!

Meer over de CITIGOᵉ iV

Onderhoud

Een elektromotor heeft slechts één bewegend onderdeel: de rotor. Zodoende heeft de elektromotor in vergelijking met een verbrandingsmotor veel minder onderhoud nodig, omdat er minder slijtage plaatsvindt op minder onderdelen. De motor verbruikt geen olie en heeft geen brandstoffilter en geen luchtfilter. In het algemeen vereisen elektrische auto’s minder onderhoud dan een auto met een conventionele motor. 

Financieel

De CITIGO ͤ  iV is voor zowel zakelijke als particuliere rijders aantrekkelijk vanwege diverse financiële voordelen. Als zakelijke rijder betaal je bijvoorbeeld in plaats van de normale 22% bijtelling maar 12% voor een volledig elektrische auto.

Zuinig

Elektrisch rijden biedt je aantrekkelijke financiële voordelen. Maar het belangrijkste voordeel is de bijdrage aan een schoner milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt. Daarnaast veroorzaken elektrische auto’s minder geluidshinder dan gewone brandstofauto's. Ook belangrijk voor een schone toekomst: de onderdelen van de CITIGO ͤ iV kunnen worden hergebruikt en gerecycled.

Wat is de actieradius van de CITIGO ͤ iV? Hoe zit dit precies?

De CITIGOᵉ iV heeft een maximale actieradius van 260 km volgens de WLTP-norm met de 60 Ah-accu met een inhoud van 36,8 kWh. De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden, waaronder de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed; onderschat dit niet. Je kunt hier slim mee omgaan. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je CITIGOᵉ iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen. 

Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

Hoe snel laadt de ŠKODA CITIGOᵉ iV op?

De CITIGOᵉ iV laadt met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) in slechts 1 uur op tot 80%. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledig laden van een lege accu 4 uur en 8 minuten. Bij een thuislaadstation duurt het 12,5 uur. Tevens is de CITIGOᵉ iV ook op te laden via de traditionele 230V-aansluitingen.

Wat is het vermogen van de CITIGOᵉ iV?

De CITIGOᵉ iV heeft een vermogen van 61 kW en een koppel van 210 Nm. Hiermee accelereert de CITIGOᵉ iV in 12,5 seconden van 0-100km/u. 

*De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken

*De indicatieve laadtijd is 4 uur en 8 minuten voor 80% en 5 uur en 11 minuten voor 100% en geldt voor een wallbox op wisselstroom (7,2 kW). Met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) duurt opladen tot 80% maar 1 uur.

*Alle reparaties of vervangingen die het gevolg zijn van slijtage van onderdelen of schade door het gebruik van de auto, die niet vallen onder de voorgeschreven onderhoudsadviezen van de auto zijn niet inbegrepen.

* Getoonde Private lease tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, vraag uw verkoper naar de voorwaarden. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken. Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt. Opladen is niet inbegrepen.