Muntstad Bandenservice

Hoe betrouwbaar uw auto ook is, de banden van uw auto slijten. Versleten banden zijn niet alleen oncomfortabel maar ook onveilig. Neemt u daarom geen enkel risico, laat uw banden controleren bij Muntstad. 

Uitlijnen en balanceren

Balanceren

Merkt u een trilling in het stuur of in de auto bij bepaalde snelheden? Dan is de kans groot dat er een onbalans in één of meerdere wielen zit. 

Velgen en banden zijn af-fabriek nooit helemaal in balans. Nadat een band op een velg is gemonteerd, wordt deze door onze monteurs gebalanceerd op een speciaal balanceerapparaat. Door middel van loodjes wordt de combinatie in balans gebracht zodat er tijdens het draaien geen onbalans (en dus trillingen) ontstaat. 

Soms komt het na verloop van tijd voor dat er een balanceerloodje van de velg valt, waardoor een onbalans ontstaat. Een onbalans kan ook andere oorzaken (bijvoorbeeld beschadigingen) hebben.

Laat vanaf €39,- al twee wielen balanceren.

Uitlijnen

Merkt u dat de auto trekt naar links/rechts? Of draait uw stuur niet vanzelf terug na een bocht? Dan kunt u het beste de auto laten uitlijnen. Dit geldt ook wanneer er onderdelen van het onderstel zijn vervangen/aangepast.

Bij het uitlijnen worden de wielstanden gecontroleerd en afgesteld op de voorschriften van de fabrikant. Dit is millimeterwerk. Na een goede uitlijning stuurt de auto rustiger, comfortabeler en is de wegligging aanzienlijk beter.

Laat vanaf € 99,- uw banden uitlijnen.

De voordelen van uitlijnen en balanceren:

  • Veiliger rijden.
  • Minder slijtage aan banden.
  • Minder trekken van het stuur.
  • Minder brandstofverbruik.

State of the art: 3D uitlijnen

Om volgens de beste maatstaven te kunnen balanceren en uitlijnen beschikt Muntstad over de allernieuwste 3D balanceer- en uitlijnapparatuur. Hiermee wordt de auto over meerdere assen bekeken en vergeleken en op een perfecte manier gecorrigeerd.

De voordelen van uitlijnen en balanceren met 3D apparatuur: 

  • Geen beschadigingen op de velg door opspannen van uitlijngereedschap (3D apparatuur gebruikt “hot” klemmen.
  • Spannen op de wielbouten i.p.v. op de velg, dus geen schade aan de velg.
  • Sneller klaar met afstellen, u kunt er op wachten.
  • In 1 keer een perfect resultaat.
  • Geen “net niet” resultaat.