Audi Sport

Muntstad. Officieel & exclusief Audi Sport dealer van Midden Nederland.

Sinds 1 september behoort Muntstad Audi Utrecht tot het selecte gezelschap Audi Sport-dealers. Als één van de vier Audi Sport dealers in Nederland kunt u bij ons de nieuwe Audi R8 en Audi RS-versies bezichtigen én ervaren. Bovendien kunt u in onze showroom in Utrecht een ultieme Audi Sport beleving opdoen. Onze speciaal opgeleide Audi Sport experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden over Audi’s high-performance modellen. U bent van harte welkom.

Volg Muntstad Audi Sport ook op Instagram!

Lees minder Lees meer

2,5-liter TFSI-motor

De 2.5 TFSI-motor heeft de turbopower die ooit de oer-quattro aan zijn overwinningen hielp. Nu technologisch verfijnd tot een krachtbron waarvan ook de vakmensen onder de indruk zijn, getuige de prestigieuze "Engine of the Year" award in 2010, 2011 en 2012.

quattro®. Als uitdagingen een welkome afwisseling zijn.

quattro®. Een begrip dat voor zeges staat in rally's en races. Deze aandrijftechniek geldt als technologisch ijkpunt dat naar de serieproductie is overgewaaid. Het sportdifferentieel drijft de achterwielen afzonderlijk aan, voor een optimale krachtoverdracht.

 

De volgende evolutiestap van een legende.

In de RS-modellen is de standaardverdeling van quattro® permanente vierwielaandrijving 40:60 voor:achter. Als een paar wielen grip verliest, verdeelt het kroonwiel-middendifferentieel het aandrijfkoppel naar het andere paar. Dit werkt puur mechanisch en daardoor zonder vertraging.

 

Haarspeldbochten als op rails.

Voor een optimale krachtoverdracht naar de afzonderlijke wielen is niet alleen de grip van belang, ook de stuurinput en gaspedaalbeweging zijn van belang. Zo verloopt het bochtenwerk nog sportiever, actiever en gecontroleerd.

 

Meer tractie met compactere techniek.

De nieuwste generatie van het zelfsperrend kroonwiel-middendifferentieel werkt ook met lamellen. Dit zorgt voor nog meer tractie. U verkent de bocht, maar de techniek voelt intuïtief het verloop aan. De hele setup weegt 2,5 kg minder dan voorheen en neemt minder plek in.

RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control (DRC)

Precisie in drie stappen.

Uw Audi leest de weg op de millimeter. Het sportonderstel met Dynamic Ride Control (DRC), exclusief voor de RS-modellen, minimaliseert hydraulisch kantel- en duikbewegingen. Op snelwegen en stuurmanswegen is het bochtgedrag altijd vertrouwwekkend precies.

Keramische remmen. Tegenpartij voor de krachtige acceleratie.

Geniet van de acceleratie, want de remmen kunnen alles aan. De remschijven zijn thermal shock-bestendig dankzij keramisch komposietmateriaal met diamantachtige kristalstructuur. Ze werken betrouwbaar, ook onder zware belasting, wegen minder en gaan lang mee.

Schaalstoelen. Bescherming tegen G-krachten.

Ervaar de acceleratie in de geruststelling dat alles onder controle is. In lange doorlopers en korte bochten houden de schaalstoelen u stevig op uw plek. Ze hebben zich bewezen onder zware raceomstandigheden en zijn voor serieproductie verfijnd met exclusieve materialen.

Audi Sport dealer Muntstad

Meer weten over de Audi Sport modellen?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

030-2969000 Contact Inschrijven nieuwsbrief

Ontdek de Audi Sport webshop

In de Audi Sport collectie komt de sportiviteit van Audi helemaal tot z’n recht. De Audi Sport collectie is geïnspireerd door Audi motorsport. De collectie bevat sportieve kleding, kledingaccessoires, horloges, tassen, servies en andere Audi merchandise voorzien van het Audi Sport logo. De hoofdkleuren van de Audi Sport collectie zijn wit, rood, donkergrijs en lichtgrijs. De producten zijn gemaakt van de beste materialen en de ontwerpen zijn zowel stijlvol als sportief.

Voor iedere Audi Sport fan is er wel iets te vinden in de Audi Sport collectie; zelfs voor de allerkleinste fans.

Naar de webshop
 • "De high performance modellen van Audi Sport dien je met eigen ogen te ervaren. Persoonlijke aandacht, kwaliteit en perfectie; daar draait het voor mij om. Ik heet u graag welkom in onze Audi Sport belevingswereld in Utrecht. "

  Menkes Fokkema

  Audi Sport expert (Sales)
  Locatie: De Meern

 • "Met onze Audi Sport modellen prikkelen wij uw zintuigen. Ons enthousiaste team staat voor u klaar om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen en u optimaal van dienst te zijn. "

  Remy Terranea

  Audi Sport expert (Service)
  Locatie: De Meern