De Audi RS Q8: de SUV-coupé die grenzen verlegt!

  • Kopen v.a.

    € 214.253,-

Topprestaties plus praktische voordelen: de sportieve en comfortabele Audi RS Q8!

Wilt u de sensatie van een sportauto én de praktische voordelen van een SUV? Dan is de Audi RS Q8 u op het lijf geschreven! Deze snelle Audi heeft alles voor een sportieve rijbeleving: van de sterke motor tot en met het onderscheidende design. Maar daarnaast is deze SUV-coupé ook bijzonder comfortabel en lekker ruim. Ervaar het zelf.

De RS Q8 is sterk onder de kap, stabiel op de weg

In slechts 3,8 seconden accelereert uw RS Q8 van 0 naar 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt optioneel op 280 of 305 km/h. Dat allemaal dankzij de 4,0 liter V8-TFSI motor met een vermogen van 441 kW/600 pk en een koppel van 800 Nm. En dankzij de 8-traps tiptronic automaat en de quattro permanente vierwielaandrijving.

Kracht is één. Rijcomfort is twee. Voor dat laatste zorgen de diverse innovatieve systemen van de Audi RS Q8. Zo kan de quattro vierwielaandrijving worden uitgebreid met een sportdifferentieel, waarbij torque vectoring het aandrijfkoppel per wiel doseert. Daarnaast kunt u kiezen voor elektromechanische rolstabilisatie voor nog meer rijdynamiek. Standaard heeft de RS Q8 ‘adaptive air suspension sport’-luchtvering en vierwielbesturing.

De getallen achter de topprestaties

Vermoogen

441 kW (600 pk)

Acceleratie

3,8 s (0-100 km/h)

Koppel

800 Nm (2.200-4.500)

Het exterieur van de RS Q8: sportiviteit naar wens

Het exterieur van de Audi RS Q8 past perfect bij zijn uitzonderlijke prestaties. Zo heeft de auto aan de voorzijde een honingraat-grille, een RS-bumper met grote luchtinlaten en een sportieve voorspoiler. Kiest u voor het optiekpakket carbon/glanzend zwart, dan krijgt u daar nog eens diverse speciale RS-kenmerken bij, waaronder een glanzend zwart diffusorgedeelte in de achterbumper met een carbon dwarsverbinding.

Standaard heeft de Audi RS Q8 22 inch velgen in 10-spaak ster-design. Wilt u toch iets anders? Dan kunnen wij uw auto leveren met 23 inch velgen in 5-Y-spaak rotor-design in een tint die past bij de door u gekozen styling. En wat dacht u van RS keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels? Maak ‘m zo mooi als u zelf wilt!

Audi exclusive: helemaal úw auto

De optionele elektromechanische rolstabilisatie doet er nog een schepje bovenop voor de rijdynamiek en dat voelt u vooral in bochten. Het rijkarakter is overigens aan te passen via de standen van Audi drive select.

Optiekpakket carbon/glanzend zwart

Benadruk met speciale RS-kenmerken de prestaties van de Audi RS Q8. Inbegrepen zijn een glanzend zwart diffusorgedeelte in de achterbumper met een carbon dwarsverbinding. Verder zijn er de ovale uitlaatuiteinden en de RS-spoiler bovenaan de achterklep. Ook aan de voorkant versterken mooie details de krachtige uitstraling.

Ook van binnen een échte Audi

Net als het exterieur staat ook het interieur van de RS Q8 helemaal in het teken van sportiviteit. De techniek is wat u van Audi mag verwachten: innovatief en volledig gericht op uw comfort en veiligheid. De RS Q8 heeft standaard de Audi virtual cockpit met een op de RS afgestemde indeling. Zo krijgt u via het display informatie over koppel, vermogen, acceleratiewaarden, rondetijden en G-kracht.

Naast sportief is de Audi RS Q8 ook lekker ruim van binnen. Met de verschuifbare achterbank creëert u meer beenruimte of juist meer ruimte in de kofferbak. En als u de rugleuningen van de achterbank neerklapt, beschikt u over maar liefst 1.755 liter bagageruimte!

Een volledig digitaal dashboard

In het interieur van de Audi RS Q8 ondersteunen digitale technieken u op alle mogelijke manieren. De standaard Audi virtual cockpit heeft een indeling die specifiek is voor de RS. U kunt onder meer het koppel en vermogen, de acceleratiewaarden, rondetijden en G-kracht aflezen.

De prijs van de Audi RS Q8

De Audi RS Q8 is verkrijgbaar vanaf € 214253.

RS Q8