Header-rs5-coupe.jpg

RS 5 Coupé

 • Kopen

  € 143.251,-

 • Private lease

  € 1.892,-*

 • Zakelijke lease

  € 1.900,-

 • Bijtelling

  22 %

Razend scherp en razend mooi

De Audi RS 5 Coupé levert topprestaties en dat is hem aan te zien. Performance is an attitude.

Rijbeleving. Het RS-sportonderstel maakt hoge bochtsnelheden mogelijk en zorgt voor stabiliteit.

Exterieur. Een imposant front, coupélijnen die nooit vervelen, een indrukwekkende ‘down the road graphic’ en een indrukwekkende achterkant.

Interieur. Een uitmuntende afwerking, hoogwaardige materialen en een RS-atmosfeer.

2204-audi-rs5-coupe-27.jpg

Een dynamische rijervaring

Start uw Audi RS 5 Coupé en geniet van de beroemde RS-dynamiek.

Krachtige motor. De 2,9 liter V6-TFSI-motor van de Audi RS 5 Coupé levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter.

Pure dynamiek. De quattro permanente vierwielaandrijving met optioneel sportdifferentieel zorgt voor een soevereine tractie, uitstekende wendbaarheid en toonaangevende handling. Het optionele ‘RS-sportonderstel plus’ met Dynamic Ride Control (DRC) houdt de auto mooi vlak.

 

De RS5 Coupé in cijfers

Vermogen

331 kW (450 pk)

Acceleratie

3,9 s (0-100 km/h)

Koppel

600 Nm (2.000-5.000 toeren)

Een gespierd uiterlijk

De Audi RS 5 Coupé straalt een en al sportiviteit uit.

Indrukwekkende voorzijde

Het front is in lijn met de andere RS-modellen en wordt gedomineerd door de honingraatgrille zonder nadrukkelijke omlijsting. Deze voorkant geeft het begrip ‘road presence’ nieuwe lading. De breed uitgebouwde spatborden versterken het beeld van een auto die laag en breed op zijn wielen staat.

Sportieve achterkant

Aan de achterkant vallen de RS-diffusor, opstaande spoilerrand en ovale uitlaten op. Ook heel fraai zijn de optionele 20-inch lichtmetalen velgen, die met hun zwarte tint feilloos de dynamiek van de RS 5 Coupé benadrukken.

Schreeuw het van de daken

De Audi RS 5 Coupé is in hoge mate te personaliseren. Dat gaat zelfs zo ver dat u uit verschillende daken kunt kiezen. Hieronder afgebeeld is het optionele carbon dak, dat zo’n vier kilo lichter is dan het originele exemplaar. In plaats daarvan is het grote glazen schuifdak een andere mogelijkheid om uw auto naar wens aan te kleden.

 

Sportief en luxueus

In het exclusieve interieur van de Audi RS 5 Coupé domineert de tint zwart, passend bij het sportieve karakter. Vele details maken duidelijk dat dit een zeer bijzondere auto is. Neem onderstaand interieur, waarin de RS-sportstoelen zijn bekleed met zwart leder fijnnappa dat is afgewerkt met rode stiksels. Het stikpatroon en de gepreegde RS-logo’s springen meteen in het oog. De schakelhendels achter het sportstuur met dikke rand zijn van aluminium. Ook een deel van de instaplijsten met verlichte RS 5-logo’s is van aluminium. De Audi virtual cockpit is aangepast aan de RS 5 Coupé en toont onder meer ook bandenspanning, bandentemperatuur, koppel, vermogen, rondetijden, g-kracht en acceleratiewaarden.

RS 5 Coupé