RS 3 Sportback

  • Kopen v.a.

    € 100.157,-

  • Zakelijke lease v.a.

    € 1.269,-

Een adembenemende allrounder

Performance is an attitude

Razendsnelle krachtverdeling

Voor rijdynamiek op afroep distribueert de RS torque splitter het aandrijfkoppel over de vooras en afzonderlijke achterwielen.

Prestatiegericht design

Scherpe lijnen, RS-designkenmerken en expressieve details. De Audi RS 3 Sportback in Tangorood metallic.

Het rijden staat centraal

Weergave en bediening in de Audi RS 3 Sportback zijn volledig op de bestuurder gericht. Voor optimale controle over de prestaties.

 

In het teken van prestaties

De Audi RS 3 Sportback komt op alle vlakken ijzersterk voor de dag. Zijn krachtige ontwerp, uitmuntende rijdynamiek en fabuleuze 2.5 TFSI-motor zorgen elke dag voor een kick.

Vermogen

Acceleratie 0-100 km/h

Koppel

294 kW

3,8 s

500 Nm

Boordevol karakter

 de Audi RS 3 Sportback maakt geen geheim van zijn progressieve karakter. Aan de voorkant domineert de brede Audi singleframe grille met RS-honingraatpatroon. Daarnaast zitten grote luchtinlaten.

Rechtstreeks van het circuit

Met de optionele Pirelli P Zero Trofeo R semi-slicks, haalt u op droog asfalt het uiterste uit de Audi RS 3 Sportback². Ook de luchtdoorlaten langs de voorspatborden en de 19 inch lichtmetalen velgen verraden de dynamiek van deze bolide.

Een speciale uitstraling

De brede, nadrukkelijk aanwezige voorspatborden stralen pure kracht uit. Optioneel zijn donker getinte matrix-ledkoplampen met digitale signatuur voor de dagrijverlichting en speciale RS-coming home-leaving homefunctie met RS 3-animatie.

Door en door RS

De speciale RS-side skirts met hoogglans zwarte inserts en de speciale RS-achterbumper met hoogglans zwart diffusergedeelte dragen bij aan de oogverblindende uitstraling van de Audi RS 3 Sportback

Audi-RS3-06.jpg

Geef uw RS een extra boost

Zelfs een RS kan nog dynamischer. Met het ‘RS dynamic package plus, launch control en het RS-sportuitlaatsysteem wordt uw auto nog scherper. Als bonus zijn in Audi drive select extra RS-standen inbegrepen.

RS dynamic package plus

Het RS dynamic package plus en de nieuwe launch control, die de auto zo snel mogelijk vanuit stilstand laat accelereren, beloven pure rijsensaties. De launch control start met een countdown-timer in de ‘Audi virtual cockpit plus’.

Een krachtige achterzijde

In de speciale RS-achterbumper zit een glanzend zwarte RS 3 diffuser insert. Optioneel zijn er de RS-sportuitlaten met glanzend zwarte eindstukken.

 

 

RS-standen

Audi drive select benadrukt de ongekende dynamiek van de Audi RS 3 Sportback. Er zitten drie speciale rij-instellingen in die aan de RS zijn voorbehouden: RS Individual, RS Performance en RS Torque Rear. Welke modus u ook selecteert: topprestaties zijn gegarandeerd.

Zo klinkt de Audi RS3 Sportback

De 2.5 TFSI-motor in de Audi RS 3 Sportback levert 294 kW/400 pk en een koppel van 500 Nm. Voeg daar de indrukwekkende roffel van de vijfcilinder aan toe. Dit is een krachtbron die niemand onberoerd laat.

Een dynamisch interieur

Het interieur van de Audi RS 3 Sportback is indrukwekkend door het hoge afwerkingsniveau, fraaie materialen en de vele RS-kenmerken. De rijdynamiek van deze sportieve bolide komt tot uiting in het optionele ‘RS design package plus’5 en de speciale ‘Audi virtual cockpit plus’.

De ‘plus’ wijst op pure sportiviteit: de sportstoelen voorin worden nog mooier door het optionele ‘RS design package plus’5 te kiezen, in rood of groen. Ook het honingraatpatroon in het leder fijnnappa draagt bij aan de uitstraling, net zoals de decoratielijsten. Uniek voor de RS is de afwerking in mat carbon Atlas.

 

Prestaties zichtbaar gemaakt: de ‘Audi virtual cockpit plus’ is een volledig digitaal instrumentarium met diverse menu’s en instellingen. Het RS-menu toont ook vermogen en koppel. Als aanvulling op de RS-sport-setting is er ook de RS-performance-setting.

Snel kan ook praktisch zijn

De bagageruimte van standaard 282 liter is met neergeklapte rugleuningen te vergroten tot 1.104 liter. De Audi RS 3 Sportback heeft namelijk twee totaal verschillende kanten: hij is adembenemend snel en toch bijzonder praktisch inzetbaar.

RS 3 Sportback