Muntstad-Volkswagen-ID-Buzz-IDBuzz-S1

Volkswagen ID.Buzz

De 100% elektrische bus vol voordelen

Een elektrische bus die tot maar liefst 413 kilometer op één acculading kan rijden. Die een zee van ruimte biedt. En die barstensvol moderne technologie zit. Dat is de Volkswagen ID.Buzz. Een 100% elektrische bus die leverbaar is als personenwagen en als bedrijfswagen. En die verrassend presteert op alle fronten.

Onze expert over de Volkswagen ID.Buzz

Van een USB-aansluiting in de deur tot en met de intelligente rij-assistenten voor een veilige rit: in deze video laten we je zien dat Volkswagen bij de ontwikkeling van de ID.Buzz aan werkelijk alles heeft gedacht. Wil je zijn royale ruimte, perfecte wegligging en comfort zelf ervaren? Plan dan een proefrit bij Muntstad.

Onze voorraad van de Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen ID.Buzz: een nieuwe revolutie

De Volkswagen bus van de jaren 50 uit de vorige eeuw heeft een vaste plek in ons collectieve geheugen. Gezinnen, bedrijven, hippies: heel veel mensen gingen graag op pad met deze revolutionaire Transporter. De Volkswagen ID.Buzz luidt een nieuwe revolutie in. Die van duurzaamheid, technologie, comfort en heel veel ruimte. Eén ding is echter niet veranderd: de degelijkheid en de betrouwbaarheid van Volkswagen.

De Volkswagen ID.Buzz: klassiek met een modern jasje

De vormgeving van de Volkswagen ID.Buzz doet direct denken aan die van de klassieke T1 van Volkswagen. In deze moderne versie is de bus leverbaar in zeven verschillende lakkleuren en vier two-tone combinaties. Daarnaast zijn er diverse exterieuropties waarmee je jouw bus helemaal naar jouw smaak kunt laten uitvoeren. Zo kun je kiezen voor velgen van 19, 20 of 21 inch.

Het duurzame karakter van de Volkswagen ID.Buzz

Duurzaamheid gaat bij de Volkswagen ID.Buzz verder dan de elektrische aandrijving. De bus wordt bijvoorbeeld ook volledig CO2-neutraal geproduceerd. Maar dat was voor de ontwikkelaars nog niet genoeg. Voor het interieur kozen ze gerecyclede materialen; leer en ander dierlijk materiaal lieten ze links liggen.

Een zee van ruimte in de Volkswagen ID.Buzz

Of je nu op vakantie gaat met de ID.Buzz personenwagen of voor je bedrijf op pad gaat met de ID.Buzz Cargo: aan ruimte geen gebrek. Net als de andere modellen uit de succesvolle ID-familie is de ID.Buzz gebouwd op het speciale mobiliteitsplatform van Volkswagen. Doordat de batterij in de vloer is verwerkt, is er veel ruimte ontstaan. Heel veel ruimte. Voor de vijf inzittenden en voor de bagage. Als je de tweede zitrij neerklapt, vergroot je het laadvolume van 1.121 liter tot maar liefst 2.205 liter! 

Over enige tijd komt er een versie van de Volkswagen ID.Buzz waarin zelfs plaats is voor zeven personen. En ook voor de Volkswagen ID.Buzz Cargo wordt al een verlengde versie met een zwaardere accu ontwikkeld.

De Volkswagen ID.Buzz: barstensvol energie

Direct vanuit stilstand met vol vermogen vooruit: de Volkswagen ID.Buzz doet het. De 150 kW/204 pk elektromotor op de achterwielen levert maximaal 310 Nm aan koppel en voldoende power voor een trekgewicht van 1.000 kg.

Ook belangrijk: het rijbereik van deze bijzondere bus. Met een volle acculading kun je met de Volkswagen ID.Buzz tot 413 kilometer rijden. Doordat de ID.Buzz kan snelladen, is ie bovendien zo weer klaar voor de volgende rit: in 30 minuten kan je de accu opladen van 5 tot 80%.

Het betere werk met de Volkswagen ID.Buzz Cargo

Duurzaam ondernemen: daar heb je een duurzame bus voor nodig die ook nog eens goed presteert. De Volkswagen ID.Buzz Cargo is die bus. Hij combineert immers de duurzaamheid van 100% elektrisch met heel veel ruimte, een uitstekende wendbaarheid, een slim interieur en een prettige actieradius.

De Volkswagen ID.Buzz Cargo heeft een laadruimte van circa 3,9 m3, een maximale laadlengte van 2,2 meter en een maximaal laadvermogen van 650 kg. Je kunt er 2 zijwaarts geplaatste europallets in kwijt. Wil je nog meer gemak? kies dan voor een tweede schuifdeur aan de bestuurderskant!

Alles in de Volkswagen ID.Buzz klopt als een …

Lekker luxe interieur

Het interieur van de Volkswagen ID.Buzz staat garant voor veel comfort. Zo is de bus voorzien van een 10” of 12” infotainmentsysteem met head-up display en maximaal 7 USB-poorten. Daarnaast heeft het interieur Climatronic en veel praktische extra’s, zoals opbergvakken en een uitneembare opbergbox.

De altijd verbonden bus

De Volkswagen ID.Buzz kan op verschillende manieren communiceren met jou en de buitenwereld. Met de We Connect ID-app kun je via je smartphone belangrijke informatie vinden over bijvoorbeeld rijbereik en laadstations. En dankzij de Car2X-technologie gebruik je data die andere weggebruikers versturen, om te anticiperen op bijvoorbeeld blokkades en stilstaand verkeer.

Bij de les in de ID.Buzz

Zoals alle andere ID-modellen van Volkswagen beschikt ook de ID.Buzz over geavanceerde systemen voor jouw veiligheid. Zo maakt Travel Assist het mogelijk om semi-autonoom te rijden. Daarbij waarschuwt Lane Assist jou als je buiten je rijbaan dreigt te raken en houdt Adaptive Cruise Control in de gaten of je niet te dicht op je voorligger rijdt.

Tot maar liefst 413 km op één lading

De Volkswagen ID.Buzz kan tot wel 413 km rijden met een volle accu. Met een snellader kun je in een half uur de accu weer opladen van 5 tot 80%.

 Om ervoor te zorgen dat je tijdens het rijden het maximale uit je accu haalt, geeft Volkswagen je ook nog eens een gratis training bij de ID.Buzz.

Gemak dient de bestuurder

Op alle mogelijke manieren maakt de Volkswagen ID.Buzz het je extra gemakkelijk. Wat te denken van Trained Park Assist? Daarmee parkeer je niet alleen supereenvoudig in, maar het systeem onthoudt de manoeuvre ook voor de volgende keer. Nog meer gemak bieden features als Keyless Access, het 12 inch navigatiesysteem Discover Pro en Voice Control. Ook handig: Easy Open & Close waarmee je met een voetbeweging de deuren en de achterklep kunt openen.

Veilige verlichting

Het zijn echte eyecatchers: de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen en de doorlopende LED-strip voor en achter. Maar het licht op de Volkswagen ID.Buzz is niet alleen mooi, het zorgt bovendien voor extra veiligheid. De lampen draaien namelijk mee met de rijrichting en dimmen automatisch als er een tegenligger aan komt.

Subsidie bij de Volkswagen ID.Buzz

Zoals bij alle 100% elektrische auto’s heb je bij de Volkswagen ID.Buzz recht op subsidie. Onze adviseurs weten er alles van. 

De Volkswagen ID.Buzz voor een vast bedrag per maand

Wil je de voordelen van de Volkswagen ID.Buzz combineren met de zekerheid van één vast maandbedrag voor álle kosten, kies dan voor private lease. Naast dat ene bedrag betaal je niks meer voor onderhoud, reparatie, verzekering en belasting. En over zekerheid gesproken: Muntstad heeft het Private Lease Keurmerk.

Veelgestelde vragen over de Volkswagen ID.Buzz

De Volkswagen ID.Buzz Cargo is leverbaar met twee of drie zitplaatsen voorin.

Je krijgt maar liefst acht jaar garantie op het accupakket. Daarnaast is de prijs inclusief zeven jaar onderhoud en APK.

De personenwagen is verkrijgbaar vanaf 67490. De ID.Buzz Cargo is er vanaf 46200.

Jazeker. Voor de complete laadoplossingen voor de ID.Buzz werken we nauw samen met Coolblue.

Vijf grootheden van de Volkswagen ID.Buzz

  • Groot bereik: tot 413 km op één acculading.
  • Grote ruimte: ideaal voor gezinnen en bedrijven.
  • Groot gemak, dankzij o.a. Park Assist en Keyless Access.
  • Grote zekerheid, dankzij de slimme rij-assistenten.
  • Groot comfort, dankzij o.a. het head-up display en Climatronic
Keurmerk private lease

* Muntstad biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, Škoda Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.