Winter Vacation Campaign - Golf Driving Shot GESPIEGELD.jpg

Maak je Volkswagen winterklaar bij Muntstad

✓ Wissel op tijd om naar winterbanden

✓ Bekijk de aanbiedingen op accessoires

✓ Doe de Wintercheck voor slechts € 20

Tijdens de winterperiode wil je erop vertrouwen dat je Volkswagen altijd voor je klaar staat. Met een aantal tips en adviezen willen we ervoor zorgen dat je veilig de winter door komt. Het allerbelangrijkste: zorg bijvoorbeeld voor de juiste banden tijdens de winterperiode. En wist je dat nummer één oorzaak van de pechgevallen in de winter veroorzaakt wordt door een lege accu?

Voor slechts 20 euro een Wintercheck

Tijdens de winterperiode wordt er veel gevraagd van je Volkswagen: regen, sneeuw en kou moeten getrotseerd worden. Om je Volkswagen voor te bereiden op de winter controleren we graag je Volkswagen op 20 essentiële punten. Deze punten hebben we hieronder op een rij gezet voor je. Plan op tijd een Wintercheck in en je krijgt een warme, kwalitatief hoogwaardige Volkswagen muts cadeau! (t.w.v. € 19,95 en op=op)

Gecheckt op 20 punten

1. Bandenprofiel
Grip op de weg is altijd belangrijk – vooral als het winter is. Daarom checken we of het profiel van je band nog diep genoeg is.
2. Slijtagepatroon
Een verkeerde bandenspanning, onjuist afgestelde achteras of droge banden kunnen de levensduur van je banden verkorten.
3. Bandenreparatieset en reservewiel
Is je bandenreparatieset nog compleet? Check! En is je reservewiel nog in goede staat? Dubbelcheck!
4. Bandenspanning
Een te lage of te hoge bandenspanning vermindert je grip op de weg, verslechtert de wegligging en verhoogt de kans op klapbanden.

5. Remblokken
Over je remmen wil je niet twijfelen. Die moeten gewoon goed werken – altijd. Daarom controleren wij ze visueel op slijtage.
6. Remschijven
Net als remblokken, moeten remschijven altijd in de beste staat verkeren.

7. Ruitenwissers
Zeker bij winters weer wil je alles goed in het vizier hebben. Daarom controleren we de rubbers van je ruitenwissers op scheuren.
8. Ruitensproeier-niveau
We checken je ruitensproeivloeistof. Zo weet je zeker dat je niet zonder komt te zitten!
9. Ruitensproeiers
Werken je ruitensproeiers goed? Dan is voor je ruitenwissers geen vuiltje te veel.
10. Voorruit
De servicemonteur controleert jouw voorruit op onregelmatigheden en herstelt ze met een speciale hars.

11. Motoroliepeil
Een goed motoroliepeil zorgt voor optimale rijprestaties en voorkomt overmatig brandstofverbruik.
12. Koelvloeistof vorstbeveiliging
Bij koud weer is het wel zo fijn om zeker te weten dat je koelvloeistof niet bevriest.
13. Koelvloeistofniveau
Voldoende koelvloeistof zorgt ervoor dat je motor elke bergtop met gemakt beklimt.
14. Accu
We checken de spanning van je accu en controleren of er geen roest op zit. Natuurlijk laden we ‘m ook gelijk even helemaal voor je op.

15. Airconditioning
Een aangename temperatuur voelt niet alleen fijner, het is ook nog eens beter voor het concentratievermogen van de bestuurder – ook in de winter. Daarom checken wij de airco.
16. Verwarming
In de winter kan het behoorlijk afkoelen, en is een goed werkende verwarming geen overbodige luxe.

17. Trekhaak
Zonder zorgen je caravan of fietsendrager aanhaken kan pas als je zeker weet dat je trekhaak en stekkerdoos in orde zijn.
18. Deuren
We checken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd en of je sloten nog wel goed werken.
19. Buitenverlichting
In de winter is optimale verlichting nog belangrijker dan anders. Vooral wanneer er overwacht een sneeuwbui of mistbank opduikt.
20. Uitlaatsysteem
Roestplekken, slijtage en eventuele lekken zijn niet goed voor de prestaties van jouw Volkswagen én niet voor het milieu.

Kom langs voor een bandenwissel

Daalt de temperatuur onder de 7 graden? Dan is het tijd voor winterbanden. Die hebben tijdens gladheid een stuk meer grip en een kortere remweg. Door ze op tijd te wisselen, kom je bij plotselinge kou niet voor verrassingen staan. Je banden wisselen doe je al vanaf € 39. En je zomerbanden? Die slaan we voor je op in ons bandenhotel.

Waarom winterbanden?

Met winterbanden wordt de remweg onder de 7 graden celcius behoorlijk verkort. Dit komt doordat het rubber van een winterband ook bij koude temperaturen zacht blijft en dus maximale grip heeft op het wegdek. Daarnaast zorgt het grove profiel en soepele lamellen dat de banden als het ware sneeuw, ijs en modder vastgrijpen. Ook zijn in de meeste wintersportgebieden winterbanden verplicht, zoals Oostenrijk. Voor slechts 39 euro wisselen we al een complete winterset. Plan daarom op tijd je afspraak in.

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

#1#2#3#4
Laten je huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om je ruitenwissers te vervangen.Naast de juiste band is ook de juiste bandenspanning van belang. Hou het op peil door eens per maand de bandenspanning te meten.Bescherm je stoffen interieur door je veloursmatten tijdelijk te wisselen voor rubberen matten.Beslagen ramen? Zet je airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit. En zorg ervoor dat je ramen schoon zijn, dat voorkomt condens.


 

Heb je alles wat je nodig hebt?

Kijk eens in de Volkswagen webshop! Daar hebben we alles wat je nodig hebt om je Volkswagen helemaal winterproof te maken. Denk aan een calamiteitenkit, rubberen mattensets en veel handige artikelen om je kofferbak schoon en opgeruimd te houden.

Je remafstand uitgelegd

Als je een noodstop moet maken, wil je natuurlijk zo snel mogelijk stilstaan. Daarom moeten je remmen en banden altijd in topconditie zijn. Hiermee verkort je je remweg aanzienlijk. Koude en natte weersomstandigheden zorgen er daarnaast voor dat je banden andere capaciteiten moeten hebben dan bij warm, zomers weer. Daarom kun je in de winter het beste voor winterbanden kiezen. Deze voeren het water beter af en en hebben meer grip als het koud is. Dit scheelt je al snel enkele meters, wat precies het verschil kan maken in een noodsituatie.