seat apk

APK SEAT

Uw SEAT moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Bij Muntstad SEAT is de APK altijd gratis in combinatie metde Muntstad Voordeelpas. Zo kunt u weer veilig en zorgeloos op weg! Geen Muntstad Voordeelpas? U kunt uw SEAT uiteraard ook alleen laten keuren voor € 30.

Is uw SEAT toe aan een keuring? Een werkplaatsafspraak maakt u eenvoudig online. Op een dag en tijdstip dat ú het beste uitkomt.

Gratis APK in combinatie met Muntstad Voordeelpas

Wanneer u de APK laat uitvoeren als u een Muntstad Voordeelpas heeft, dan is de APK geheel gratis. U betaalt dan alleen de wettelijk afmeldkosten van € 4,40. Mocht na de keuring een reparatie nodig zijn, dan ontvangt u vooraf een heldere offerte en krijgt u twee jaar garantie op zowel de onderdelen als de reparatie.

Wettelijk verplicht

De APK is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw SEAT voor de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. De APK bestaat uit drie primaire onderdelen:

  1. Technische keuring
  2. Milieumeting zoals viergasmeting (benzine) of roetmeting (diesel)
  3. Afmelden van de goedgekeurde SEAT

APK is all-inclusief

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat: om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon. De APK is inclusief EOBD-scan, 4-gas meting, roetmeting, afmeldkosten en BTW, maar exclusief extra kosten die voortkomen uit een eventuele herkeuring.

Wanneer moet ik mijn SEAT laten keuren?

U kunt uw SEAT tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. U kunt zelf uw APK-vervaldatum controleren op de website van het RDW.