volkswagen-vernieuwde-golf-header

De Golf: 50 jaar en beter dan ooit

Na 50 jaar doorontwikkelen is de iconische Golf nu beter dan ooit

Golf: Iconisch Model met Elektrische Revolutie

Met ongeveer 37 miljoen geproduceerde exemplaren is de Volkswagen Golf niet alleen de best verkochte auto in Europa, maar ook de meest succesvolle Volkswagen en een van de top drie modellen sinds de uitvinding van auto's. De vernieuwde Golf is nu uitgerust met een verbeterd infotainmentsysteem en een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn met een elektrische range tot ongeveer 100 kilometer*. Opvallende kenmerken zijn onder andere de scherper gelijnde voorbumper, nieuwe LED-koplampen en -achterlichtunits, diverse kleuren en velgen, en een verlicht Volkswagen-logo op het front.

Vernieuwd Infotainment in Golf 8

De achtste generatie van de Golf ondergaat momenteel een upgrade, met een specifieke focus op het herontwikkelen van het infotainmentsysteem. Zowel de hardware als de software van het Golf-infotainmentsysteem zijn volledig herzien door Volkswagen, gebaseerd op de vierde generatie van de Modulaire Infotainment Matrix van Volkswagen (MIB4). Het resultaat is een aanzienlijk verbeterd en vereenvoudigd 12,9-inch (32,8 cm) touchscreen, dat wordt gekenmerkt door een nieuwe grafische en menustructuur.

Fysieke Bedieningselementen

Naast de verbeteringen aan het infotainmentsysteem worden er ook nieuwe fysieke bedieningselementen geïntroduceerd in de Golf. Op basis van veelvuldig verzoek zijn er fysieke toetsen toegevoegd aan het stuurwiel, waardoor gebruikers snel en intuïtief toegang hebben tot essentiële functies. Deze vernieuwing gaat hand in hand met het ergonomisch ontworpen en verlichte touch-slider systeem voor het airconditioningsysteem en de volumeregeling, wat het gebruiksgemak verder verbetert. Deze updates volgen het recent geïntroduceerde bedieningsconcept dat eerder werd toegepast in modellen zoals de Passat Variant, Tiguan en ID.7.

Verlicht Volkswagen-logo

De herontworpen voorbumper, LED-koplampen en LED-achterlichtunits maken de vernieuwde Golf eenvoudig te herkennen. Voor wie een extra dosis stijl en functionaliteit wenst, zijn optioneel high-performance LED-koplampen beschikbaar. Deze bevatten een horizontale ledstrip in de grille, inclusief een verlicht Volkswagen-logo in het midden, wat een primeur is voor Europa.

Innovatief Lichtpakket

Een opmerkelijke toevoeging is het tweede optionele lichtpakket, dat de nieuwste IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en het verlichte Volkswagen-logo omvat. Deze geavanceerde koplampen bieden niet alleen een verbeterde grootlichtfunctie met bijna twee keer zo groot bereik als conventioneel grootlicht, maar omvatten ook nieuwe 3D LED-achterlichtunits. Deze achterlichten kunnen naar persoonlijke voorkeur worden aangepast met drie verschillende verlichtingsdesigns via het infotainmentsysteem.

Golf eHybrid en GTE: Efficiënter en Groter Rijbereik

De vernieuwde Golf biedt verschillende aandrijfopties, waaronder twee plug-in hybrideversies: de eHybrid en GTE. De eHybrid levert 150 kW (204 pk), terwijl de GTE indruk maakt met 200 kW (272 pk) systeemvermogen. Dankzij een verbeterde batterij met een capaciteit van 19,7 kWh, verwacht Volkswagen een elektrisch rijbereik tot 100 kilometer*, afhankelijk van de uitvoering. De oplaadtijd is verkort met 11 kW bij wallboxen, en beide modellen kunnen nu ook snelladen bij DC-stations met maximaal 50 kW. Deze verbeteringen maken de Golf eHybrid en GTE aantrekkelijke alternatieven voor dagelijks gebruik, met een totale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer*.

Krachtigere TSI, efficiëntere eTSI

De nieuwe eTSI (1.5 TSI evo2) met 48V-technologie en Actieve Cilinder Management (ACTplus), altijd gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, levert vermogens van 85 kW (115 pk) en 110 kW (150 pk). Dezelfde turbo-benzinemotor met een 48V-systeem is ook te vinden in de Golf 1.5 TSI-modellen met handgeschakelde versnellingsbak en met dezelfde vermogensspecificaties. De 2.0 TSI-motor in de iconische Golf GTI levert nu 195 kW (265 pk). Zoals eerder blijft de Golf Variant niet beschikbaar als eHybrid, GTE en GTI, maar is deze wel verkrijgbaar in alle andere uitvoeringen.

Alle aandrijflijnen in één oogopslag:

Motortype

Vermogen (kW / PK)

Transmissie

Type aandrijving

Plug-in hybride   
eHybrid

150 / 204

eDSG met zes versnellingen

Voorwielaandrijving

GTE

200 / 272

eDSG met zes versnellingen

Voorwielaandrijving

Mild-hybride   
1.5 eTSI

85 / 115

Zeventraps DSG

Voorwielaandrijving

1.5 eTSI

110 / 150

Zeventraps DSG

Voorwielaandrijving

Turbo-benzine   
1.5TSI

85 / 115

Handgeschakelde zesversnellingsbak

Voorwielaandrijving

1.5TSI

110 / 150

Handgeschakelde zesversnellingsbak

Voorwielaandrijving

2.0 TSI (GTI)

195 / 265

Handgeschakelde zesversnellingsbak / DSG met zeven versnellingen

Voorwielaandrijving

Nieuwe opties en kleuren

Volkswagen lanceert de vernieuwde Golf in de varianten Golf, Life en de dynamische R-Line. Boven deze drie modellen bevinden zich de extra sportieve varianten: de Golf GTE, voorzien van een nieuwe plug-in hybride aandrijving, en de Golf GTI. Een opvallende nieuwigheid voor de R-Line, GTE en GTI is een dak met zwarte lak. De geüpgradede Golf biedt nu ook authentieke koolstofvezel interieuraccenten voor de GTI.

Er zijn vijf nieuwe lichtmetalen velgontwerpen beschikbaar, variërend van 16 tot 19 inch. De Park Assist parkeerassistent is geüpgraded en kan nu niet alleen sturen, maar ook zelfstandig accelereren en remmen tijdens het parkeren. De bestuurder moet aanwezig zijn in de auto om het proces te bewaken, maar er is ook een optionele functie om de parkeermanoeuvre uit te voeren zonder dat de bestuurder in de auto zit. Dit wordt mogelijk gemaakt via een app op de smartphone. Een andere toevoeging is het Area View-systeem, dat een 360-graden zicht rondom de Golf biedt via vier geïntegreerde camera's.

50 jaar Golf: 37 miljoen exemplaren, and counting…

Volkswagen viert dit jaar het 50-jarig jubileum van de Golf. De serieproductie van deze bestseller begon in maart 1974 in Wolfsburg. Sindsdien heeft Volkswagen meer dan 37 miljoen exemplaren van de Golf verkocht, verdeeld over acht generaties. In absolute aantallen betekent dit dat de afgelopen vijftig jaar dagelijks wereldwijd 2.000 mensen een nieuwe Golf hebben aangeschaft. Hiermee is de Golf niet alleen het meest succesvolle Europese auto-icoon, maar ook het bestverkochte model ooit van Volkswagen.

Meer informatie? Neem contact op.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.