Muntstad-Audi-Q8-e-tron-2023-2-S1

De Audi Q8 e-tron: de unieke combi van actieradius, snelheid en looks!

Nu bij Muntstad in de showroom: de nieuwe Audi Q8 e-tron. De compleet vernieuwde opvolger van de Audi e-tron onderscheidt zich door zijn superieure rijgedrag, ongekend grote bereik en looks. Hij is verkrijgbaar als SUV en als Sportback. Ontdek ‘t bij Muntstad: rijden in deze 100% elektrische Audi is puur genieten!

Audi Q8 e-tron: rijden maar!

Hij heeft een grotere accu dan zijn voorganger en dat maakt een heel verschil! Met z’n accu van 106 kWh kan de Audi Q8 55 e-tron quattro maximaal maarliefst 578 kilometer halen! Bovendien kunt u de capaciteit van de accu optimaal benutten. Zo kunt u in MMI de range-stand selecteren zodra het laadniveau laag is.

Audi Q8 e-tron: opladen gaat sneller dan ooit

Naast z’n actieradius heeft de opvolger van de Audi e-tron nóg een grote plus: z’n verhoogde laadvermogen van maximaal 170 kW. Aan de snellader laadt de accu in 31 minuten van 10% naar 80% op!

Het oplaadcomfort van de Audi Q8 e-tron

Met de e-tron laadsystemen Compact en Connect kunt u de Audi Q8 e-tron heel eenvoudig thuis opladen. Wilt u genieten van ultiem laadcomfort? Laat dan een thuislader aan de muur monteren.

Onderweg aan de snellader is het simpel: plug, charge and go. U hoeft enkel de stekker erin te steken. Zodra u ‘m eruit haalt, stopt het laden. U kunt meteen wegrijden, want authenticatie en facturatie gaan automatisch. Europa heeft al meer dan 425.000 laadpunten voor de e-tron Charging Service. U vindt ze in de my Audi-app. Lange afstanden? De Audi Q8 e-tron is ervoor gemaakt!   

Energie terugwinnen voor uw 100% elektrische Audi

Telkens wanneer u afremt of de Audi Q8 e-tron laat uitrollen, wint de auto energie terug. Dit recuperatie-effect treedt op zodra uw rechtervoet omhoogkomt. De sterkte van het effect kunt u bepalen met de stuurpaddels, maar u kunt het ook aan de auto overlaten.

Wilt u precies weten hoeveel energie u terugwint en wat de resterende actieradius is? Met de optionele Audi Virtual Cockpit heeft u altijd een compleet overzicht!

De rijprestaties van de Audi Q8 e-tron: subliem

Rijden in alle rust? De nagenoeg stille acceleratie van de elektromotoren maakt het mogelijk. Ondertussen genereren die motoren wel veel power. De Audi Q8 55 e-tron quattro heeft een maximaal vermogen van 300 kW en accelereert in 5,6 seconde van 0 naar 100 km/h. Dat de rijstabiliteit en tractie daarbij uitstekend zijn, is te danken aan de volledig elektrische quattro-vierwielaandrijving, die zich soepel aan verschillende situaties aanpast. De elektromotoren zorgen dan dat de variabele verdeling van aandrijfkrachten over voor- en achteras direct wordt aangepast.

De rijdynamiek van Audi’s elektrische SUV: top!

Houdt u van vaart en afwisseling? Maak een proefrit in de nieuwe Audi Q8 e-tron en test ‘m! Dat doet u door met Audi drive select de settings van de standaard adaptive air suspension te veranderen. Vergelijk bijvoorbeeld de settings Efficiency en Sport: een heel verschil, zult u merken. Het verbeterde onderstel maakt trouwens ook verschil. Hiermee laat de nieuwe Audi Q8 e-tron zich nog soepeler door de bochten sturen.

De Audi Q8 e-tron: eigen gezicht

De nieuwe Audi e-tron heeft een nieuwe naam: de Audi Q8 e-tron. Daar hoort een eigen gezicht bij. Zo is de grille anders ingedeeld en loopt die nu door tot onder de koplampen. Het Audi-logo is vormgegeven met tweedimensionale ringen. Met het optionele singleframe projectielicht kunt u de nieuwe Audi e-tron nog meer cachet geven.

Ook optioneel zijn de digitale matrix-ledkoplampen. Enerzijds geven ze Audi’s elektrische SUV nog meer karakter. Anderzijds zijn ze nuttig in het donker. De lichtbundel past zich steeds aan aan de omstandigheden, terwijl het rijstrooklicht en het oriëntatielicht u helpen om op koers te blijven.  

Extra uitstraling: de velgen van de Audi Q8 e-tron

De ontwerpers van Audi hebben aan elk detail gedacht. Bekijk de wielen maar: de rode remzadels springen eruit. Ook de velgen vallen op, zeker als u kiest voor de 21 inch zwart metallic 5 aero-structuur velgen van Audi Sport. Afhankelijk van uw voorkeur kan de Audi Q8 e-tron worden uitgerust met velgen van 19 t/m 22 inch.

In Audi’s elektrische SUV zit u mooi …

Met z’n fraaie materialen en hoogwaardige afwerking is het interieur van de 100% elektrische Audi een lust voor het oog. Het interieur kunt u bovendien personaliseren; Audi biedt daar verschillende pakketten voor. Wat vindt u bijvoorbeeld van het pakket Audi Sport? Hiermee krijgt de Audi Q8 e-tron fraaie expressrode stiksels op de stoelen, middenconsole, stuur en de portierarmsteunen. Optioneel zijn de met leder beklede Valcona sportstoelen met S-logo’s en decoratielijsten met carbon Quadrat structuur.    

De Audi SUV geeft u de ruimte …

Comfort voor rijder en bijrijders: ook daar heeft Audi voor gezorgd. Op de achterbank kunnen drie volwassenen royaal zitten. Voor uitjes en vakanties is de Audi Q8 e-tron ideaal. De inhoud van de kofferbak is 569 liter; met de achterbank neergeklapt beschikt u zelfs over 1.637 liter. De laadkabel gaat in de frunk van 62 liter onder de voorklep. Een handige plek, dicht bij de laadpoorten. Bagage kunt u ook veilig op het dak vervoeren. In de optionele dakkoffer passen bijvoorbeeld ski’s, snowboards en bagage.

De Audi Q8 e-tron: ook digitaal én muzikaal een topper

Muziek streamen, naar de radio luisteren of kiezen uit uw eigen muziekbibliotheek? Dankzij Apple Music bent u onderweg verbonden met de wereld van muziek. Uw verbinding met de digitale wereld van mobiliteit loopt via Audi Connect. Zo kunt u onder meer online de laatste verkeersinformatie beluisteren, extra autofuncties toevoegen met Functions on demand en de e-tron routeplanner gebruiken. Alle informatie en instellingen die u onderweg nodig hebt, heeft u steeds duidelijk in beeld op het infotainmentscherm van de Audi Q8 e-tron. Goede reis!

Onze voorraad nieuw en gebruikt