Q5 header

De intelligente SUV met standaard een sportieve TFSI e hybride motor

Power, design en zuinig rijden kunnen heel goed samengaan. Dat bewijst de nieuwe Audi Q5 TFSI e. Ervaar de prestaties van zijn sportieve hybride motor. Geniet van de stijlvolle details, de sterk gedigitaliseerde bediening, de royale ruimte en de praktische indeling. En ontdek de voordelen van een SUV die zelf kiest voor de juiste aandrijfvorm. Maak snel een proefrit bij Muntstad.

  • De Audi Q5 is er vanaf € 67.580 rijklaar!

Plug-in SUV met power

Hybride is nu de standaard in de Audi Q5. De nieuwe modellen hebben een 2.0 TFSI benzinemotor, een elektromotor, de S tronic-automaat met dubbele koppeling en een lithium-ion batterij. Samen zijn ze goed voor een vermogen van 299 pk (219 kW) of 367 pk (270 kW). Met een volle accu kan de Audi Q5 zo’n 60 kilometer elektrisch rijden. Kortom, een plug-in SUV met power. Een auto die optimaal presteert bij een zeer gunstig verbruik.

Elektrisch rijden zodra het kan

Het is eenvoudig om het maximale rendement uit deze hybride SUV te halen. De auto kiest namelijk zelf de optimale aandrijfvorm: puur elektrisch rijden, uitsluitend met de verbrandingsmotor of een combinatie van beide.

Voor de korte ritten hebt u genoeg stroom in de accu. Tijdens de langere ritten wordt de accu automatisch bijgeladen, zodat u de laatste kilometers weer elektrisch kunt rijden.

Wanneer alleen de elektromotor zijn werk doet, rijdt deze Audi SUV in alle stilte over de weg. Een heerlijk gevoel. Maar ook in de hybridestand is die stille kracht een uitkomst. Als de accu vol genoeg is, schakelt de elektromotor tijdens kickdown maximaal achttien seconden bij voor extra acceleratievermogen. En dat merkt u!

Echt een Audi SUV: comfortabel digitaal

Het digitale instrumentenpaneel laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Het geeft onder meer aan hoe ver u nog kunt rijden met stroom en benzine en of de accu energie afgeeft of juist bijlaadt. Ook als het gaat om navigatie en entertainment is deze Audi SUV compleet en comfortabel. Zo is de werking van het Audi MMI navigatiesysteem verder verfijnd en is het haarscherpe scherm vergroot naar 10 inch. Door myAudi-app aan uw auto te koppelen, is veel informatie ook zichtbaar op uw telefoon.

Een hoge zit en andere praktische voordelen

De Audi Q5 biedt u dankzij de hoge zit een goed overzicht. Dat is wel zo veilig. Maar dat is niet het enige praktische voordeel van deze hybride SUV. Wat te denken van de in drie delen neerklapbare achterbankleuning en de (optionele) verschuifbare achterbank? De grote bagageruimte is eenvoudig toegankelijk, zeker als u kiest voor de voetsensor onder de bumper: daarmee opent en sluit de klep automatisch.

De hybride SUV met stijl

Speciale achterlichten op een speciale SUV

U kunt uw Audi Q5 nóg stijlvoller maken met het allernieuwste op het gebied van verlichting: de optionele oled-achterlichten. Deze achterlichten verbruiken weinig stroom en stralen een contrastrijk en homogeen licht uit. Bijzonder aan deze achterlichten is dat u zelf het design van de verlichting bepaalt. De lichtunits zijn samengesteld uit 3D-segmenten, waarmee de rode verlichting in drie varianten getoond kan worden. Rijdt u in de dynamische modus, dan wordt een eigen, bijbehorende lampenindeling actief. Ook bijzonder: als een ander voertuig uw stilstaande Q5 tot op twee meter van achteren benadert, gaan de oled-achterlampen automatisch aan!

Kies uw Q5 TFSI e

De Q5 TFSI e is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen: Pro Line, Advanced edition en S edition. Als Sportback is de Q5 TFSI e leverbaar in de uitvoeringen Advanced edition en S edition.