02. Sjabloon-header-formaat 2

Audi presenteert interieur nieuwe Q6 e-tron op IAA Mobility in München

  • Gebruiker centraal: nieuwe designfilosofie voor volgende generatie Audi-interieurs
  • Q6 e-tron markeert als eerste model op Premium Platform Electric (PPE) start van Audi’s volledig elektrische toekomst

Audi’s eerste elektrische model op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) staat in de coulissen te wachten. Op 3 september onthult Audi aan de vooravond van de IAA Mobility 2023 in München het revolutionaire interieur van de nieuwe Q6 e-tron. Op de daaropvolgende dagen laat Audi media en publiek uitgebreid kennismaken met alle elektrische innovaties van het merk. 

Tijdens de Volkswagen Group Media Night op de avond vóór de persdag van de IAA laat Marc Lichte, Hoofd Design bij Audi, zien hoe het interieur van de nieuwe Audi Q6 e-tron de gebruikers centraal zet. In de nieuw gekozen designrichting van Audi wordt digitalisering voor de inzittenden tastbaarder dan ooit en opgenomen als een esthetisch design-element. Zo vormen de nauwkeurig ingedeelde schermen en de daarop getoonde inhoud een ‘digitaal podium’. Eveneens volledig nieuw is het bedieningsconcept, dat de volgende stap vertegenwoordigt in Audi’s toekomst als aanbieder van premium elektrische mobiliteit. De nieuwe E3 software-architectuur die in de Audi Q6 e-tron te vinden is, integreert de auto naadloos in het digitale ecosysteem van de gebruiker. Daarin biedt het model gebruikers een uiterst persoonlijke infotainment- en connectiviteitservaring die continu up-to-date wordt gehouden.

(e-)toekomst van Audi

Tijdens de persdag (4 september) is het interieur van de Q6 e-tron voor bezoekers van de Summit uitgebreid te bewonderen, in het expositiecentrum in Riem. Daar maakt de Q6 e-tron als gecamoufleerd pre-productiemodel zijn opwachting. Bovendien geven verschillende exposities op de stand van de Volkswagen Groep inzicht in de technische fundamenten voor de toekomst van e-mobiliteit bij Audi. 

Voor elk wat wils

Vanaf 5 september ligt de focus van Audi op het presenteren van de elektrische innovaties van het merk. Op de publiekelijk toegankelijke ‘Open Space’ op de Wittelsbacher Platz in München zijn vanaf dat moment alle ins & outs voor het grote publiek te beleven. Ook laat Audi hier aan de hand van verschillende voorbeelden zien hoe een circulair productieproces kan worden geïmplementeerd als onderdeel van een circulaire economie. Een speciale gastrol is hier weggelegd voor de Audi activesphere-concept die op de IAA Mobility zijn Duitse showdebuut beleeft.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie? Neem contact op.