Zakelijk-17-december-2022-art4

Daar is ie dan: de ID.Buzz

Ontdek wat de 100% elektrische VW-bus uniek maakt!

Een schetsontwerp dat de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon 75 jaar geleden maakte, leidde tot de ongelooflijk succesvolle Volkswagen T1. Met deze iconische VW-bus als vertrekpunt hebben de ontwerpers van Volkswagen de 100% elektrische bus voor de 21e eeuw gecreëerd: de ID.Buzz. Die moet u komen zien én rijden!

Het design van toen met de digitale techniek en het comfort van nu: dat is de combinatie die de ID.Buzz uniek maakt. De volledig elektrische bus die bij Muntstad in de showroom staat, is beschikbaar als personenwagen en als bedrijfswagen, de ID.Buzz Cargo.

Moeiteloos meters maken

Met een bereik van ruim 400 km in beide uitvoeringen is de ID.Buzz een echte kilometervreter. Ook handig: in een halfuur kan ie van 5% naar 80% worden opgeladen.

Omschakelen naar rijden in deze innovatieve bus is geen enkel probleem. Daarvoor zorgt de speciale rijtraining die bij de ID.Buzz hoort. Die leert uw berijder hoe je uit één acculading het maximale aantal kilometers kan halen.

Het comfort en de veiligheid van nu

Dankzij z’n vierwielaandrijving en kleine draaicirkel is de ID.Buzz zeer comfortabel en wendbaar. Qua veiligheid laat ie ook niets te wensen over. Zo is de ID.Buzz onder meer uitgerust met Travel Assist: een slimme combi van drie assistentiesystemen die de berijder ondersteunen bij veilig sturen, remmen, optrekken en afstand houden. Ook de LED Matrix koplampen van de ID.Buzz dragen bij aan de veiligheid. Deze ‘intelligente’ ogen geven namelijk subtiele lichtsignalen af en communiceren zo met andere weggebruikers.

Stap in de bus voor duurzaam ondernemen

De ID.Buzz Cargo heeft een krachtige 150 kW/204 pk elektromotor aan boord. Hij heeft een maximale laadlengte van 2,2 meter en biedt ca. 3,9 m3 laadruimte. Verder is er plaats voor 2 zijwaarts geplaatste europallets. Z’n laadvermogen is maximaal 650 kg. Is extra laadgemak gewenst? Dan kan aan de bestuurderskant een tweede schuifdeur worden geplaatst. Fiscaal is de ID.Buzz Cargo trouwens ook aantrekkelijk. Tot 2025 hoeft u namelijk geen wegenbelasting te betalen!

Ontdek ook de ID.Buzz personenwagen

Dagtrips, vakantie of sportieve uitjes? Daar is de ID.Buzz personenwagen voor gemaakt! Hij biedt royale ruimte voor vijf inzittenden en 1.121 liter bagage. Voor eigentijds comfort zorgt een 10” of 12” multimediasysteem met maximaal 7 USB-poorten.

Ontdek de ID.Buzz personenwagen