Header e-bike_1

Lease een e-bike

Fiets van de zaak

Bij Muntstad helpen we organisaties die hun medewerkers mobiliteitsoplossingen op maat willen bieden. Steeds vaker maakt een e-bike deel uit van die oplossingen. Ook die kunt u leasen bij Muntstad! 

Goed nieuws! Oude tijden herleven nu de ‘fiets van de zaak’ terug is. In een nieuw jasje, wel te verstaan. Geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt. De werkgever én de werknemer. Een fiets van de zaak aanbieden is dankzij de nieuwe wetgeving duidelijk en eenvoudig. Bovendien kan het kosteloos! Hoe werkt dat dan? 

  • Werkgever gaat het leasecontract aan en stelt de fiets ter beschikking aan de werknemer;
  • Werknemer betaalt 7% bijtelling over de waarde van de fiets, net als bij de auto;
  • Werknemer betaalt altijd de 7% bijtelling, ook indien de volledige kosten voor zijn rekening zijn;
  • Eventuele bijdrage van de werkgever valt altijd buiten de Werkkostenregeling;
  • Werknemer kan de leasekosten betalen door het vrijwillig uitruilen van brutoloon, de zogeheten “Cafetaria-regeling”;
  • Werkgever mag géén kilometervergoeding uitkeren voor de dagen waarop de werknemer met de leasefiets naar werk komt. Voor de overige dagen blijft de reguliere reiskostenvergoeding van kracht

Aantrekkelijke opties

Sinds 1 januari 2020 is het rijden van een e-bike voor werknemers aantrekkelijker dan ooit. De lage fiscale bijtelling en de voordelen voor gezondheid en milieu maken dat veel werknemers nu ook de e-bike willen nemen. Wilt u dit regelen voor uw medewerkers? Muntstad maakt het u makkelijk! Voor elke profit- en non-profitorganisatie kunnen we namelijk snel een zakelijk fietsplan op maat maken. Daarbij bieden we keus uit een breed aanbod van hoogwaardige e-bikes.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer weten over het optimale fietsplan voor uw organisatie? Maak bij Muntstad een afspraak voor een gesprek.