Muntstad-zakelijk-sale-en-leaseback-s

Sale-and-lease-back

Kapitaal vrijmaken voor uw onderneming?

Dat regelt u met sale-and-lease-back van Muntstad!

Heeft u behoefte aan extra vermogen voor uw onderneming? En wilt u dat snel en goed regelen? Muntstad maakt het mogelijk met de sale-and-lease-back constructie. Hiermee maakt u kapitaal vrij dat nu vastligt in uw wagenpark. Zo verhoogt u de liquiditeit en beschikt u over vermogen voor investeringen in nieuwe projecten. Ondertussen blijven u en uw medewerkers gewoon rijden in de vertrouwde auto’s van Muntstad.

Sale-and-lease-back: zo werkt het

Van een eigen wagenpark met kwaliteitsauto’s heeft u veel gemak. Toch heeft het één nadeel. Het kapitaal dat vastligt in uw wagenpark kunt u niet inzetten voor andere doeleinden. Het is niet beschikbaar voor investeringen waarmee u nieuwe kansen voor de onderneming creëert. En u kunt het ook niet gebruiken om een financiële buffer op te bouwen. Gelukkig kunt u dat kapitaal gemakkelijk vrijmaken: met sale-and-lease-back. U verkoopt uw auto’s aan Muntstad en leaset die vervolgens terug. Zo verhoogt u de liquiditeit en beschikt u direct over extra vermogen.

De voordelen van sale-and-lease-back

Bij sale-and-lease-back verandert er niets aan de dagelijkse gang van zaken: u en uw medewerkers blijven in dezelfde auto’s rijden. Ondertussen profiteert u echter wel van de volgende voordelen:

  • U betaalt uitsluitend nog voor het gebruik van de auto’s en niet meer voor het eigendom.
  • U heeft geen boekverlies meer op ‘verouderde goederen’.
  • U creëert extra liquiditeit.
  • U maakt vastliggend kapitaal beschikbaar voor nieuwe projecten.

Sale-and-lease-back: ook voor zzp’ers

Sale-and-lease-back is er niet alleen voor bedrijven met een eigen wagenpark. Ook als zzp’er kunt u er gebruik van maken om de liquiditeit te verhogen en armslag voor nieuwe ambities te creëren. De enige voorwaarde is dat uw bedrijf twee jaar of langer bestaat. Meer weten? Onze lease-adviseurs staan voor u klaar!