audi-a3-netto-operational-lease-muntstad-zakelijk

Netto operational lease

Wat is netto operational lease?

Netto operational lease is operational lease in afgeslankte vorm. In de basisvorm zijn bij netto operational lease enkel rente, afschrijving en houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) inbegrepen. Afhankelijk van uw wensen zal de leasemaatschappij ook andere vormen aanbieden. Componenten die dikwijls uit de operational lease worden gehaald, zijn ROB (Reparatie, Onderhouden en Banden) en verzekering. Daarnaast kan op verzoek van de klant een koopoptie aan het contract voor netto operational lease wordt toegevoegd.

Veelgestelde vragen over netto operational lease

Doorgaans zijn bij netto operational lease rente, afschrijving en houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) inbegrepen. Afhankelijk van uw wensen kunnen ook andere kosten in het leasetarief worden meegenomen.

Off balance financiering kan voor uw bedrijf een aantrekkelijk voordeel zijn. Daarnaast kunt u met netto operational het financiële risico beperken. Netto operational lease biedt u verder meer keuzevrijheid dan full operational lease. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf de optimale verzekering uitkiezen. Toevoegen van de koopoptie verplicht u tot niets en kan interessant zijn. Als u met de auto of bedrijfswagen goede ervaringen heeft opgedaan, zult u er na de looptijd wellicht graag gebruik van maken.

Bij full operational lease kunnen alle kosten van het voertuig in het leasetarief worden meegenomen. Naast de rente, de afschrijving en de houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) kunnen ook onderhoud, verzekering, reparaties en bandenvervanging worden meegenomen. Ook brandstof kan worden meegenomen. Netto operational lease blijft doorgaans beperkt tot de rente, de afschrijving en de houderschapsbelasting. Uitbreiding met (enkele) andere kostensoorten zoals hiervoor genoemd, is mogelijk.