zzp-muntstad-zakelijk

Zakelijk leasen als ZZP’er

Een goede auto of bedrijfswagen waar u altijd op kunt vertrouwen: voor u als ZZP’er of voor uw eenmanszaak is ie goud waard. Iedere dag rekenen klanten immers op uw vakmanschap en service. Daarom kunt ú rekenen op Muntstad Zakelijk: de persoonlijke leasepartner voor ZZP’ers en eenmansbedrijven. Naast leasen kunt u uiteraard ook auto's zakelijk aanschaffen bij Muntstad.

Welke auto of bedrijfswagen past perfect bij uw dienstverlening? Welke leasevorm sluit perfect aan bij uw financiële wensen en mogelijkheden? En is kopen wellicht verstandiger dan leasen? Uw vaste contactpersoon geeft u een deskundig advies en gaat direct voor u aan de slag. Dat is onze kracht: we kennen de markt als geen ander, zijn flexibel en schakelen snel. Daardoor krijgt u bij ons altijd een goede deal!

Hoe wilt u rijden?

Een auto leasen kan op verschillende manieren. Het gaat erom dat u de leasevorm vindt die aansluit bij uw eisen en wensen. Bij Muntstad Zakelijk valt er voor ZZP’ers en eenmanszaken daarom heel wat te kiezen. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar deze veelgekozen leasevormen: financial lease en operational lease.

Financial lease

Financial lease is een lening, met uw auto of bedrijfswagen als onderpand. Maandelijks betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing. 

Alle overige kosten van de auto of bedrijfswagen komen voor uw rekening. Dit zijn de belangrijkste voordelen van financial lease:

  • U houdt financiële ruimte over voor andere investeringen.
  • U kunt mogelijk profiteren van fiscale voordelen, doordat uw voertuig op de balans staat.

Lees hier verder over financial lease!

Operational lease

Wilt u zich als ZZP’er helemaal op uw bedrijf kunnen concentreren? Dan is operational lease heel aantrekkelijk. Uw auto of bedrijfswagen is juridisch en economisch eigendom van de leasemaatschappij. 

Alle autokosten kunnen worden opgenomen in het maandtarief. Van administratie en verzekeringen tot en met reparatie en onderhoud: de leasemaatschappij regelt alles voor u. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van operational lease:

  • U hoeft niet te investeren.
  • U loopt geen risico en komt niet voor onverwachte kosten te staan.
  • U wordt helemaal ontzorgd.

Lees hier verder over operational lease!

Auto zakelijk kopen

Naast de welbekende leasevormen kunt u natuurlijk ook uw auto zakelijk aanschaffen via Muntstad. U kunt hiermee profiteren van aftrekposten zoals de jaarlijkse afschrijvings- en gebruikskosten van de auto. Daarnaast is de BTW terug te vorderen van aanschaf-, onderhoud, en reparatiekosten. Benieuwd of dit bij u past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zetten hierbij de beste opties voor u op een rij. 

Bedrijfswagen lease

Wilt u een compleet ingerichte bedrijfswagen leasen? Dan heeft u de keuze uit financial lease en operational lease. Bij operational lease kan alles in het vaste maandtarief worden meegefinancierd. Dus ook de extra opties die in of op de bedrijfswagen zijn gebouwd en de bestickering. Vergelijkbaar vervangend vervoer kan ook worden meegenomen in het vaste maandtarief worden opgenomen. Afhankelijk van de leasevorm zijn dit uw voordelen:

  • Financial lease: ruimte voor andere investeringen en eventueel fiscale voordelen.
  • Operational lease: u hoeft niet te investeren, loopt geen financieel risico en wordt volledig ontzorgd.

Occasion lease

Jonge, gebruikte auto’s leasen wordt steeds populairder bij ZZP’ers en eenmansbedrijven. Dat kan met occasionlease. Eigenlijk is occasionlease hetzelfde als operational lease. U profiteert dus van de ‘bekende’ voordelen van operational lease: geen risico, geen onverwachte kosten en volledige ontzorging. Maar daar komen nog andere voordelen bij:

  • U profiteert van fiscale bijtellingsvoordelen
  • De occasion is vaak snel leverbaar
  • U kunt profiteren van kortere looptijden

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van de leasevorm die u kiest. Bij financial lease rijdt u in uw ideale auto of bedrijfsbus, zonder dat u direct het hele aankoopbedrag hoeft te betalen. Daardoor houdt u meer ruimte voor andere investeringen over.

Bij operational lease is de leasemaatschappij de eigenaar van de auto. U hoeft vaak niets te investeren en loopt geen risico. Alle autokosten kunnen in het vaste maandtarief worden opgenomen, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Complete ontzorging is nóg een voordeel van operational lease. Van administratie tot onderhoud: de leasemaatschappij regelt ’t allemaal voor u.

Dat hangt helemaal af van uw situatie. Deze vraag kunt u daarom beter stellen aan uw accountant. Die kent uw situatie en kan berekenen wat voor u het voordeligst is.