mkb-muntstad-zakelijk

Zakelijk leasen of kopen voor MKB

Elk MKB-bedrijf is anders. Dus zoekt u een mobiliteitsoplossing op maat voor u en uw medewerkers. Wilt u daarbij zekerheid zonder (te) grote investeringen te hoeven doen? Welkom bij Muntstad Zakelijk: de persoonlijke partner voor het MKB op het gebied van mobiliteit. Samen met u gaan wij voor de oplossing die perfect bij uw bedrijf past. En daar zetten we vaart achter! U heeft een vaste contactpersoon en kunt ons altijd makkelijk bereiken. We kennen de markt als geen ander, zijn flexibel en schakelen snel. Daardoor krijgt bij ons altijd een goede deal!

Welke leasevorm past bij uw bedrijf?

Elk MKB-bedrijf heeft eigen mobiliteitsbehoeften en specifieke wensen ten aanzien van financiering. Daarom is het belangrijk dat u de leasevorm kiest die daar naadloos bij aansluit. Muntstad Zakelijk heeft dan ook een breed aanbod van leasevormen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende leasevormen in het MKB: financial lease, operational lease en short lease.

Financial lease

Financial lease is een lening. Uw bedrijf wordt juridisch en economisch eigenaar van het voertuig na het betalen van de laatste termijn. Maandelijks betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing. 

Alle overige kosten van het gebruik en bezit van de auto, zoals verzekeringen en onderhoud, komen voor rekening van uw bedrijf. De belangrijkste voordelen van financial lease zijn:

  • U houdt financiële ruimte over voor andere investeringen.
  • Doordat het voertuig op de balans staat, kunt u mogelijk profiteren van fiscale voordelen.

Lees meer over financial lease

Operational lease

MKB-bedrijven die voor maximale zekerheid en gemak gaan, kiezen voor operational lease. Het voertuig is dan juridisch en economisch eigendom van de leasemaatschappij. Gedurende de looptijd (bijvoorbeeld 48 maanden) van het leasecontract geldt een vast maandtarief. 

Alle autokosten kunnen afhankelijk van het soort contract en de opgenomen componenten hierin worden opgenomen. Voordelen van operational lease zijn:

  • U hoeft niet te investeren.
  • U komt niet voor onverwachte kosten te staan.
  • U en uw medewerkers worden ontzorgd.

Lees meer over operational lease

Short lease

Short lease is vergelijkbaar met operational lease. Het grote verschil is dat bij short lease de looptijd korter is: short lease is al mogelijk vanaf 1 maand. De maximale looptijd is 24 maanden. 

Het is mogelijk om een contract met dagelijkse opzegbaarheid (na 1 maand) af te sluiten. Short lease biedt specifieke voordelen:

  • Flexibiliteit: door de korte looptijd is deze leasevorm ideaal voor tijdelijke medewerkers.
  • U betaalt geen dag langer dan nodig is, als u kiest voor een contract met dagelijkse opzegbaarheid.

Lees meer over short lease

Occasion lease

Leasen van jonge, gebruikte voertuigen wordt steeds populairder. Occasionlease is eigenlijk hetzelfde als operational lease. Naast de ‘gewone’ voordelen van operational lease (zekerheid, geen onverwachte kosten en ontzorging) biedt occasionlease nog andere voordelen:

  • U profiteert van fiscale bijtellingsvoordelen
  • De occasion is vaak snel leverbaar
  • U kunt profiteren van kortere looptijden

Liever direct een auto aanschaffen?

Naast leasen is er uiteraard ook de optie om een auto direct zakelijk aan te schaffen. Ook hierbij kan geprofiteerd worden van fiscale voordelen. Bent u benieuwd of het gunstiger is voor u om te leasen of direct de auto aan te schaffen? Wij helpen u daar graag bij.