fleetmanagement-muntstad-zakelijk

Zakelijk leasen als fleetowner/wagenparkbeheerder

Voor alle medewerkers mobiliteit op maat regelen: het is een hele klus. Gelukkig staat u er als fleetowner of wagenparkbeheerder niet alleen voor. Muntstad Zakelijk is de partner die u compleet ondersteunt. Keuze van voertuigen en samenstellen van de optimale leaseconstructies? U kunt op ons rekenen. 

Meedenken over vraagstukken als kostenbeheersing, flexibiliteit in het wagenpark en MVO? Met onze praktische adviezen komt u verder. Daarbij staan we steeds voor u klaar: u heeft een vaste contactpersoon en kunt ons makkelijk bereiken. Ook handig: we kennen de markt als geen ander, zijn flexibel en schakelen snel. Daardoor krijgt u bij ons altijd een goede deal!

Wat zijn uw uitdagingen als wagenparkbeheerder?

Het mobiliteitsbeleid uitvoeren en de kosten bewaken. Communiceren met berijders: vragen beantwoorden, maar ook het mobiliteitsbeleid uitleggen en promoten. Communiceren met leasemaatschappijen zodat berijders volledig ontzorgd worden. Alle voertuigen beheren en nieuwe aanvragen behandelen. Zorgen dat nieuwe auto’s op tijd beschikbaar zijn. Bij Muntstad Zakelijk weten we hoe complex uw takenpakket als wagenparkbeheerder is. Daarom nodigen wij u uit: ga met ons in gesprek over uw uitdagingen en onze oplossingen.

Een greep uit onze oplossingen

Voor automobiliteit kunnen we u met onze kwaliteitsmerken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens volledig van dienst zijn. Maar openbaar vervoer en fiets kunnen we bijvoorbeeld ook in de mobiliteitsmix meenemen, uiteraard in combinatie met de leasevorm(en) die aansluit(en) bij de financiële kaders van uw mobiliteitsbeleid. Over alle beheervraagstukken geven we advies op maat. Daarnaast informeren we u over belangrijke trends en ontwikkelingen in (auto)mobiliteit en de auto-industrie. Wilt u het wagenparkbeheer geheel of gedeeltelijk aan ons toevertrouwen? Ook dat kan: we hebben er de specialisten en de tools voor!

Leaseoplossingen op maat

Muntstad Zakelijk biedt een brede keuze in leaseoplossingen. Hieronder bespreken we drie leasevormen waar fleetowners en wagenparkbeheerders vaak gebruik van maken: financial lease, operational lease en short lease.

Financial lease

Financial lease is een lening. Uw bedrijf wordt juridisch en economisch eigenaar van het voertuig na aflossing van de laatste termijn. Maandelijks is een vast bedrag aan rente en aflossing verschuldigd. Alle overige kosten van het gebruik en bezit van de auto, zoals verzekeringen en onderhoud, komen voor rekening van het bedrijf. De belangrijkste voordelen van financial lease zijn:

  • Uw bedrijf houdt financiële ruimte over voor andere investeringen.
  • Doordat het voertuig op de balans staat, kan mogelijk worden geprofiteerd van fiscale voordelen.

Lees meer over financial lease

Operational lease

Operational lease is een populaire leasevorm die zekerheid en gemak biedt. Het voertuig is juridisch eigendom van de leasemaatschappij. Gedurende de looptijd van het leasecontract geldt een vast maandtarief, waarin in principe alle autokosten kunnen worden opgenomen. Met de leasemaatschappij kunt u overleggen over wel/niet mee te financieren autokosten. De voordelen van operational lease zijn:

  • Uw bedrijf hoeft niet te investeren.
  • Uw bedrijf komt niet voor onverwachte kosten te staan.
  • Uw berijders worden ontzorgd.

Lees meer over operational lease

Short lease

Short lease is vergelijkbaar met operational lease. Het grote verschil is dat bij short lease de looptijd korter is: short lease is al mogelijk vanaf 1 maand. De maximale looptijd is 24 maanden. Het is mogelijk om een contract met dagelijkse opzegbaarheid (na 1 maand) af te sluiten. Short lease biedt specifieke voordelen:

  • Flexibiliteit: door de korte looptijd is deze leasevorm ideaal voor tijdelijke medewerkers.
  • U betaalt geen dag langer dan nodig is, als u kiest voor een contract met dagelijkse opzegbaarheid.

Lees meer over short lease

Occasion lease

Leasen van jonge, gebruikte voertuigen wordt steeds populairder. Occasion lease is eigenlijk hetzelfde als operational lease. Naast de ‘gewone’ voordelen van operational lease (zekerheid, geen onverwachte kosten en ontzorging) biedt occasion lease nog andere voordelen:

  • U profiteert van fiscale bijtellingsvoordelen
  • De occasion is vaak snel leverbaar
  • U kunt profiteren van kortere looptijden