full-operational-lease-volkswagen-muntstad-zakelijk

Full operational lease

Wat is full operational lease?

Full operational lease is eigenlijk hetzelfde als operational lease. Het gaat hierbij om huur van een voertuig op basis van een contract met een vooraf afgesproken looptijd en een vast leasetarief. Het woord ‘full’ benadrukt dat bij deze leasevorm alle kosten van het voertuig in het leasetarief kunnen worden meegenomen. Deze leasevorm wordt ook wel aangeduid met de term all-in lease.

Wat is het verschil tussen operational lease en financial lease?

Bij operational lease is de leasemaatschappij juridisch en economisch eigenaar van het voertuig. Bij financial lease is uw bedrijf economisch eigenaar van het voertuig. Na betaling van de laatste termijn gaat het juridisch eigendom van de lessor over naar de lessee. Uw bedrijf draagt dan zelf alle kosten en risico’s die voortvloeien uit het eigendom en gebruik van de auto.

 

Welke kosten zijn inbegrepen bij operational lease?

Bij operational lease zijn minimaal de rente, de afschrijving en de houderschapsbelasting (=motorrijtuigenbelasting) inbegrepen. Meestal zijn ook het onderhoud en de verzekering inbegrepen. Verdere uitbreiding is mogelijk, o.a. met reparaties, bandenvervanging en eventueel ook brandstof.

Veelgestelde vragen rondom full operationeel lease

Elk voertuig met een Nederlands kenteken – zowel geel als grijs – kan worden opgenomen in een operational leasecontract.

Operational lease is gemakkelijk te budgetteren en biedt zekerheid voor een vast bedrag per maand. Gedurende de looptijd wordt uw bedrijf niet geconfronteerd met onverwachte autokosten. Daar komt bij dat de balans schoon blijft van financiële verplichtingen. Een ander voordeel is dat de leasemaatschappij de administratie en beheer verzorgt.

Het verschil zit ‘m uitsluitend in de kosten die in het leasecontract zijn opgenomen. Netto operational lease is een afgeslankte vorm van full operational lease. In de slankste vorm zijn bij netto operational lease enkel rente, afschrijving en houderschapsbelasting inbegrepen.