Wagenpark_slider

Wagenparkbeheer

Als wagenparkbeheerder heeft u een veelomvattend takenpakket. Muntstad kunt u daarbij effectief ondersteunen. We hebben een breed pakket van services waarmee u tijd én geld kunt besparen.

Van bestellen tot en met contract beëindigen

Veel praktische zaken rond de leaseovereenkomst kunt u aan onze leasespecialisten toevertrouwen. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

 • verzorging van het hele bestelproces tot en met aflevering van de auto aan de berijder;
 • tijdens de looptijd uitvoeren van alle diensten die voortvloeien uit de overeenkomst, onder meer voor:
  • de afwikkeling van schade
  • verzekeringszaken;
  • reparatie;
  • onderhoud (op locatie);
  • bandenmanagement;
  • huurauto’s
 • verwerking van facturen.
  • beëindigen van de leaseovereenkomst.

Brandstofbeheer

Muntstad helpt u ook te besparen op het brandstofverbruik. Belangrijk, want brandstofverbruik is verantwoordelijk voor een fors deel van de leasekosten: 25% of meer! In samenwerking met Travel Card kunnen we voor berijders een brandstofpas regelen, waarmee zij in heel Nederland kunnen tanken. Een andere mogelijkheid is dat we een DKV-pas regelen. Hiermee kunnen berijders in Nederland én in het buitenland tanken.

Brandstofkosten worden in rekening gebracht met maandelijkse voorschotten op basis van de EC-verbruiksnorm. Het verschil tussen voorschotten en werkelijk verbruik wordt achteraf verrekend. Hierbij krijgt u verbruiksoverzichten die inzicht geven in de brandstofsoort die de berijder tankt, de tanklocaties en de kilometerstand. Per berijder zie je zo waar hij/zij kan besparen op het brandstofverbruik. Voor het daadwerkelijk realiseren van die besparing is het fuel cost saving programma van Travel Card een doeltreffend hulpmiddel. Het zet berijders aan om het rijgedrag én het tankgedrag te verbeteren. Gebleken is dat een berijder jaarlijks tot wel € 240 kan besparen!

Financiering met eigen middelen

Muntstad denkt ook graag mee over de optimale financiering voor het wagenpark. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld zelf financiering, ook wel eigen financiering of klant financiering genoemd. Deze vorm van financiering kan interessant zijn als uw organisatie over genoeg financiële middelen beschikt. De organisatie kan de auto’s zelf financieren en leasen. De auto’s worden niet opgenomen op de balans en financiële risico’s worden vermeden. Dit levert bovendien een direct rentevoordeel op.

Wagenparkrapportages

Voor een wagenparkbeheerder is actuele managementinformatie onmisbaar. Muntstad kan die informatie aanleveren door middel van managementrapportages in een beveiligde online omgeving. Met uw persoonlijke inlogcode en wachtwoord krijg u toegang tot relevante data over het wagenpark, zoals brandstofverbruik, gepleegd onderhoud, schades en overeenkomsten die de expiratiedatum naderen. Met deze informatie bent u in staat om te sturen op berijdersgedrag en kostenbeheersing.

Besparen met Muntstad?