financial-lease-skoda-muntstad-zakelijk

Financial Lease

Wat is financial lease?

Financial lease is een lening waarvoor het voertuig als onderpand dient. U kunt het vergelijken met een hypotheek: een lening waarvoor het huis het onderpand is. Alle kosten voor het gebruik en bezit van de auto komen voor rekening en risico van uw bedrijf. Bij financial lease betaalt u een vast bedrag per maand: rente + aflossing.

Wat is het verschil tussen operational lease en financial lease?

Bij operational lease is de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch eigenaar van het voertuig. Bij financial lease is uw bedrijf economisch eigenaar. Na betaling van de laatste termijn gaat het juridisch eigendom van de lessor over naar de lessee Het vaste maandbedrag dat aan de leasemaatschappij wordt betaald, bestaat uit rente en aflossing. Zo worden de aanschafkosten gespreid, waardoor uw bedrijf meer financiële ruimte heeft voor andere investeringen. Een ander pluspunt van financial lease is dat het voertuig bij u op de balans staat. Daardoor kan uw bedrijf profiteren van fiscale voordelen als investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven.

Veelgestelde vragen rondom financial lease

Ja, dat is mogelijk. Als uw bedrijf een bv is, dan is er geen BKR-registratie en zal dus geen BKR-toetsing plaatsvinden. Zakelijke kredieten van een eenmanszaak, een vennootschap onder firma, een maatschap en van de beherend vennoten van een commanditaire vennootschap worden wél geregistreerd door Stichting BKR. Als uw bedrijf een van de laatstgenoemde vormen heeft, zal er dus wel een BKR-toetsing plaatsvinden.

Leasemaatschappijen vragen jaarcijfers om een inschatting van de risico’s bij een (nieuwe) klant te kunnen maken. Er zijn leasemaatschappijen waarbij u ook zonder jaarcijfers kunt leasen. Het ontbreken van jaarcijfers heeft wel een prijs: de leasemaatschappij zal een (veel) hogere rente in rekening brengen.

Het is niet mogelijk om een auto zonder rente te leasen. 

Bij het bepalen van de rente kijkt de leasemaatschappij naar het risicoprofiel van uw bedrijf. Het risicoprofiel wordt bepaald op basis van diverse factoren, waaronder de jaarcijfers. Hoe gunstiger het risicoprofiel is, hoe lager de rente. De rente ligt meestal tussen de 4,9% en 9%.  

Partner in financial Lease

Financial Lease For You is onze partner op het gebied van zakelijk financieringen.