Lease-oplossingen voor zzp’ers

Elk bedrijf en elke ondernemer is anders. Daarom ben je bij Muntstad welkom voor een goed gesprek over de lease-oplossing die perfect bij jou past. We zetten vast wat mogelijkheden op een rij.

Full operational lease

Tanken: dat is het enige wat je zelf hoeft te doen als je kiest voor full operational lease. Je rijdt zorgeloos, want voor de rest wordt alles geregeld. Verzekeringen, schades, reparaties, onderhoud of een vervangende auto: je hebt er geen omkijken naar! Je wordt geen eigenaar van de auto en de auto komt niet op de balans te staan.

Financial lease

Financial lease is een heel andere leasevorm dan full operational lease. Zaken als reparatie, onderhoud en verzekering regel je bij financial lease namelijk zelf. Het enige waarvoor je betaalt, is de auto zelf. Met de maandbedragen betaal je de auto af. Nadat je het laatste bedrag hebt betaald, ben je eigenaar van de auto. Deze leasevorm biedt belastingvoordelen; zo kun je bijvoorbeeld de btw terugvragen.

Short lease

Een ‘gewoon’ leasecontract heeft meestal een looptijd tussen 2 en 5 jaar. Vind je het niet prettig om zo’n langdurige verplichting aan te gaan? Dan kan short lease uitkomst bieden. Het leasecontract kun je dan op elk gewenst moment beëindigen. Dat kan handig zijn als je nog net als zzp’er gestart bent. Ook kan het een goede oplossing zijn als je de auto alleen nodig hebt voor een tijdelijk project op forse reisafstand.

Vraag advies of een offerte

Wil je meer weten over lease-oplossingen die voor jou geschikt kunnen zijn? Maak bij Muntstad een afspraak voor een gesprek