SuluLanding-merk-model-Muntstad

Lease a Bike: ideaal voor werkgevers en werknemers

Fiets van de zaak wordt steeds populairder

Steeds meer bedrijven nemen fietsen op in de mobiliteitsmix. Daar doen ze zichzelf en hun werknemers een groot plezier mee. Wilt u ook een fietsregeling op maat? Via het platform Lease a Bike zorgen wij ervoor!

Fietsen is gezond voor uw medewerkers en goed voor het milieu. En wist u dat de fiets van de zaak de populairste secundaire arbeidvoorwaarde is? Maar liefst 50% van alle werknemers wil namelijk graag een fiets. Een belangrijk gegeven, zeker nu personeel steeds lastiger te krijgen is! 

 

Positieve effecten

Uit een recent onderzoek blijkt dat het nieuwe Fietsplan (sinds januari 2020) positieve effecten heeft op het fietsgebruik van werknemers. De 1.561 respondenten zijn leasefietsrijders die één maand of langer een leasefiets hebben. Van de respondenten die het merendeel op locatie werken, neemt tussen de 65-75% vaker de fiets om naar het werk te gaan sinds ze de leasefiets hebben. Bovendien is 74,7% van de respondenten gemiddeld meer privé gaan fietsen.

E-bike is favoriet

De e-bike is favoriet: 70,1% van de leasefietsrijders kiest ervoor. Dit aandeel is 60% hoger dan bij mensen die de e-bike zelf moeten aanschaffen. Meer dan 75% van de werknemers noemt als doorslaggevende factor om te leasen i.p.v. kopen: 1) het voordeel van gespreid betalen i.p.v. een grote aankoop in één keer of 2) het fiscale voordeel.

 

Fietsplan op maat: goed idee

Met een leasefiets van de zaak profiteren medewerkers van tot wel 35% fiscaal voordeel ten opzichte van de privé-aanschaf van een koopfiets. Als u de regeling faciliteert, bespaart u maximaal 17% op sociale lasten. Een fietsplan op maat levert u bovendien goodwill op. Medewerkers met een leasefiets geven hun werkgever daar namelijk een 8,6 voor. Ook handig: onze adviseur kan het fietsplan snel voor u regelen!