iStock-487689409

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Binnen Muntstad houden wij ons ten zeerste bezig met duurzaam en verantwoord ondernemen. Onderstaand leest u een uitgebreide greep van wat wij momenteel doen om duurzaam en verantwoord te ondernemen binnen Muntstad.

Wij zijn Erkend Duurzaam

Onze vestigingen beschikken over het Erkend Duurzaam Plus-certificaat. Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid. Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het IvDM is in 2008 opgericht door vier grote brancheverengingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba. Deze stichting houdt ons niet alleen up-to-date, maar zorgt er ook voor dat we advies kunnen inwinnen over welke aandachtspunten er op dit gebied nog zijn. 

Erkend Duurzaam is het zwaarst denkbare certificaat voor de mobiliteitsbranche. Er wordt getoetst op thema’s zoals personeelsbeleid, CO2-footprint, energieverbruik en bedrijfsprocessen. 

Afvalscheiding in de werkplaats

In onze werkplaatsen zijn wij erg bewust bezig met afvalscheiding. Zoals olie-afscheiding in de werkplaats doen wij aan gescheiden afvalstoffen inzameling en accuopslag/-verwerking.

Papiergebruik en recycling

Ook wat betreft het papiergebruik proberen wij zoveel mogelijk te digitaliseren. Dit blijkt uit de digitale verzending van brochures en de digitale dossiervorming. Daarnaast recyclen wij geprint papier en hebben wij een ruilsysteem voor toners printers.

Elektrificatie van ons wagenpark 

Ons demo wagenpark bestaat nu voor 25% aan elektrische auto’s. Daarnaast is onze verhuurvloot wel rond de 10% elektrische auto’s. Ons streven is om dit binnen 5 jaar flink te vergroten naar 50% van al onze auto’s. 

Duurzame Mobiliteitsoplossingen

Het Muntstad Business Center kijkt ook naar zaken die voor een betere planeet kunnen zorgen. Daarbij kun je denken aan advies over brandstofbesparing, eventueel elektrisch rijden en denken we graag mee over andere mobiliteitsvormen, zoals een Shuttel mobiliteitskaart of Lease A Bike.

Aanleg van snel laadpalen

In en rond onze vestigingen hebben wij meerdere openbare snel laadpalen. Daarnaast hebben wij een vaste zakelijke partner ter beschikking voor de aanleg van laadpalen bij onze particulier en zakelijke klanten. Dit is JustPlugIn.

Steun maatschappelijk betrokken projecten

Wij steunen maatschappelijk betrokken projecten met de inzet van kennis, mensen, faciliteiten en/of netwerken. Muntstad draagt haar steentje bij om onze (lokale) samenleving te verbeteren. Wij zijn altijd in beweging en mooi aansluitend hierbij is onze steun aan vele plaatselijke sportclubs in onze regio. Een greep uit onze gesponsorde clubs zijn S.V. Kampong Hockeyclub, FC Utrecht, Golf society Lage Vuursche, tennisvereniging ZTC en tennisvereniging TC Atalanta.

Aanbieden van werkgelegenheid

Voor de jongeren in onze regio bieden wij verschillende stageplaatsen aan op de verschillende afdelingen in onze vestigingen. Daarnaast hebben wij een samenwerking met meerdere mbo- en hbo-opleidingsinstanties. Ook hebben wij een eigen Muntstad Academy waar wij leerling monteurs zelf opleiden.

Intern

Niet allen extern, maar ook intern houden wij ons goed bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hebben wij 
conform ARBO-richtlijnen ingerichte werkplekken, zorgen wij 
voor de persoonlijke groei van medewerkers door het laten 
volgen van trainingen en cursussen, streven wij naar een 
gezonde werkomgeving en zijn er gekwalificeerde bedrijfshulpverleners aanwezig op elke vestiging.