https://axynoohcto.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:muntstad-nl/09/laadklep-keuring-volkswagen-bedrijfswagens-1.png?v=1-0

Laadkleppen periodieke keuring

Laat uw laadklep jaarlijks keuren en onderhouden bij Muntstad Volkswagen Bedrijfswagens! Zo bent u ervan verzekerd dat u voldoet aan de vereisten van de Arbowet met betrekking tot de veiligheid van uw medewerkers.

Laadkleppen Periodieke Keuring € 145,- ex BTW

Personenliften en laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot ongewenste en onveilige situaties. Het regelmatig controleren en onderhouden van uw laadklep of personenlift is volgens de Arbowet verplicht. Het Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK) keurmerk waarborgt de veiligheid van uw laadklep. Muntstad is exclusief gecertificeerd om deze keuringen uit te mogen voeren.

Aansprakelijkheid

Bedrijven kunnen aansprakelijk gesteld worden als zich een ongeluk voordoet met een laadklep. Bij een aansprakelijkheidsprocedure zal altijd onderzocht worden of de klep wel volgens de regels gekeurd is.

Optimale zekerheid

Wie jaarlijks de laadklep laat keuren volgens de LPK-checklist kiest voor een laadklep die:

  • voldoet aan de meest actuele veiligheidseisen;
  • gekeurd is door een speciaal daartoe opgeleide keurmeester.

Bewijs van goedkeuring

Na goedkeuring van de laadklep volgt afgifte van de volgende keuringsbewijzen:

  • Sticker met een uniek keuringsnummer die zichtbaar op de laadklep moet worden aangebracht;
  • Checklist met alle keuringspunten;
  • Registratie van de keuring in het onderhoudsboek van de laadklep.

Bij eventuele controles moeten de keuringsbewijzen overlegd kunnen worden. Deze bewijzen zijn bovendien belangrijke documenten voor uw verzekeringsmaatschappij. Bewaar ze daarom zorgvuldig.

Tip: combineer de onderhoudsbeurt van uw laadklep met de LPK-keuring.