volkswagen-mobiliteitsgarantie

Volkswagen Pechhulp

Elke nieuwe Volkswagen heeft recht op gratis pechhulp tijdens de fabrieksgarantie van 2 jaar. U behoudt het recht op gratis pechhulp als u daarna onderhoud volgens de voorschriften laat uitvoeren door een officiële Volkswagen dealer. Heeft u onverhoopt een technisch defect opgelopen? Wij helpen u snel weer op weg, 24 uur per dag. Bel: 0800-555 7000.

Wat te doen bij autopech?

Als reparatie binnen 3 uur niet mogelijk is, dan zijn de kosten voor alternatief vervoer, vervangende auto (max. 3 dagen) of een hotelovernachting voor rekening van Volkswagen. Soms moet u ter plekke voor de hulpverlening betalen. Vergeet u dan niet om de rekening te vragen. Als u deze bij Muntstad indient, krijgt u de gemaakte kosten alsnog vergoed.

Voor wie geldt de Pechhulp?

Muntstad levert standaard bij elke nieuwe Volkswagen gratis Pechhulp. Wie het regulier onderhoud op tijd bij Muntstad of een andere Volkswagen-dealer laat uitvoeren heeft een Volkswagenleven lang recht op de Pechhulp in bijna heel Europa. Heeft u de auto ergens anders in onderhoud gehad? Na een grote onderhoudsbeurt en de geadviseerde reparaties bij de dealer heeft u gewoon weer het recht op de Volkswagen Pechhulp.

Wat te doen bij pech in Nederland?

  1. Zorg dat u op een veilige plaats staat en de benodigde veiligheidsmaatregelen neemt. Denk hierbij aan een hesje en een gevarendriehoek.
  2. Bel Volkswagen Pechhulp: 0800 - 555 7000. Houd uw Volkswagen Serviceboekje met de onderhoudsgegevens bij de hand.
  3. De medewerker zal u enkele vragen stellen over kilometerstand, naam en plaats van uw dealer, onderhoud en de meldcode (laatste 4 cijfers van het chassisnummer).
  4. Zorg dat u uw locatie weet, u kunt dit doorgeven met een wegnummer en een kilometeraanduiding. Ook moet u goed weten tussen welke plaatsen u staat.
  5. Zodra de benodigde gegevens verwerkt zijn, zal de alarmcentrale van de Volkswagen Pechhulp de hulpverlening opstarten. Bij problemen kunt u eventueel weer terugbellen naar de Volkswagen alarmcentrale.