Volkswagen-ID5-2023-Muntstad-S4

Volkswagen ID.5 GTX

De sportieve 100% elektrische SUV coupé

De Volkswagen ID.5 GTX is een eigenzinnige SUV coupé. Vergelijk ‘m met James Bond: stoer, sportief en ook nog eens stijlvol. Met zijn twee elektromotoren – goed voor 299 pk – overtreft hij het toch al pittige karakter van de andere ID.5-modellen. Daag ‘m uit tijdens een proefrit en ontdek zelf dat elektrisch rijden relaxed en spannend tegelijk kan zijn!

Onze Volkswagen ID.5 GTX Expert Review

Maak in de video kennis met de Volkswagen ID.5 GTX en de rest van de ID.5-familie. Onze expert vertelt je alles over deze 100% elektrische SUV coupé. Over zijn dynamische design, zijn trekvermogen (1.400 kg bij de ID.5 GTX!) en zijn zuinigheid: met een volle acculading kun je tot 516 km rijden.

Onze voorraad Volkswagen ID.5 GTX

Weet je niet zeker of een occasion wel de goede keuze is? Nou, bij Muntstad hoef je niet te twijfelen. Elke tweedehands Volkswagen ID.4 verlaat immers ons bedrijf met alle zekerheid die je maar kunt bedenken. Zo worden de auto’s op 130 punten gecheckt en krijg je 12 maanden garantie! Bij al die zekerheden kun je ook nog eens onze ruime ervaring met Volkswagen én onze transparante all-in tarieven optellen. En weg is de twijfel!

Het sportieve karakter van de Volkswagen ID.5 GTX

De Volkswagen ID.5 GTX onderscheidt zich van de andere ID.5-modellen door zijn sportieve karakter. Dat zie je en dat voel je.

Als de Volkswagen ID.5 GTX komt aanrijden, valt je oog direct op de 20 inch ‘Ystad’ velgen, de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen en het exclusieve GTX-design. De getinte zijruiten achter en de getinte achterruit maken het indrukwekkende plaatje compleet.

En het speciale gevoel? Daar zorgen de twee elektromotoren voor. Doordat ze samen alle vier de wielen aandrijven, heb je meer tractie.

Volkswagen ID.5 GTX: de elektrische krachtpatser

Dat duurzaam rijden sportief én krachtig kan zijn, bewijst de Volkswagen ID.5 GTX wel. Met een totaalvermogen van 220 kW/299 pk is het één brok power. Die power merk je ook aan de trekhaak: het trekgewicht van de ID.5 GTX is maar liefst 1.400 kg!

Net als de andere ID.5-modellen presteert de Volkswagen ID.5 GTX uitstekend als het gaat om het rijbereik. Met dank aan het dynamische design. Met een volle acculading heeft hij een bereik tot 516 kilometer. En als je de auto een half uur aan de snellader hebt gehangen, kun je er weer tot 390 kilometer mee rijden.

Lekker sportief in de Volkswagen ID.5 GTX

De Volkswagen ID.5 GTX rijdt niet alleen lekker sportief, hij zit ook lekker. Dat is te danken aan de hoge zit en de royale hoofd- en beenruimte. Zit je eenmaal in je comfortabele stoel, dan heb je een compleet hightech infotainmentsysteem tot je beschikking. Eenvoudig te bedienen, zelfs met je stem!

Ook is deze 100% elektrische SUV coupé voorzien van een augmented-reality-head-updisplay, waarmee de navigatie-aanwijzingen op de voorruit van de auto worden geprojecteerd.

Ook fijn: de parkeersensoren. Samen met Trained Park Assist kun je de auto hiermee zelf laten inparkeren.

De Volkswagen ID.5 GTX scoort hoog op veiligheid

Sportiviteit en veiligheid gaan in de Volkswagen ID.5 GTX perfect samen. Het is immers een Volkswagen! Die veiligheid wordt nog eens bevestigd door de Europese NCAP veiligheidstest. Bij deze test scoort de Volkswagen ID.5 maximaal! En dat is mede te danken aan de rij-assistenten van de Volkswagen ID.5, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

De ID.5 GTX: sterk op alle onderdelen

Slimme verlichting

 De Volkswagen ID.5 GTX heeft standaard IQ.LIGHT LED Matrix koplampen. Die geven deze sportieveling een bijzondere uitstraling. Ook letterlijk: de lampen volgen de weg én jouw stuurrichting. Zo zorgen ze onder alle omstandigheden voor de beste lichtbundel. Komt er een tegenligger aan? Dan dimmen de lampen vanzelf!

Slimme systemen

De intelligente rij-assistenten houden jouw ritten in de ID.5 GTX extra veilig. Zo zorgt Lane Assist ervoor dat je binnen je rijbaan blijft en Adaptive Cruise Control dat je niet te dicht op je voorligger rijdt. Ook belangrijk is de vermoeidheidsherkenning. Die houdt je scherp en waarschuwt je wanneer het tijd is om even te pauzeren.

Slimme navigatie

Navigatie is natuurlijk superhandig. Maar soms is het misschien lastig om op de weg te letten en tegelijkertijd naar een navigatiescherm te kijken. Met het augmented-reality-head-updisplay heb je daar geen last meer van. Daarmee worden de aanwijzingen namelijk op de voorruit geprojecteerd. Recht voor je neus!

Slimme verbinding

Met de standaard smartphone-integratie ‘App-Connect’ communiceert jouw Volkswagen ID.5 GTX met de buitenwereld. Zo kun je via je smartphone zien waar de files staan en op welke locaties je tussentijds de accu kunt opladen. Bovendien is de ID.5 GTX voorzien van V2X-technologie, zodat ie informatie kan ontvangen van andere auto’s, bijvoorbeeld over obstakels op de route.

Slimme constructie

Voor de elektrische modellen heeft Volkswagen geen variant gemaakt op bestaande benzine- of dieselauto’s, maar een speciaal platform ontwikkeld. Daarbij is de accu in de vloer verwerkt. Dat betekent dat auto’s als de Volkswagen ID.5 GTX heel veel binnenruimte hebben. Voor passagiers en bagage.

Slim design

Door de vloeiende lijnen van het exterieur van de Volkswagen ID.5 GTX is de luchtweerstand van de auto laag. De efficiëntie is daardoor hoog en dat merk je aan het rijbereik: tot 516 km op één acculading.

Sportief van de overheid: subsidie bij de ID.5 GTX

De Volkswagen ID.5 GTX is dan wel krachtig en sportief, hij is en blijft natuurlijk ook heel duurzaam. Daarom heb je recht op de subsidie die de overheid beschikbaar heeft gesteld voor 100% elektrische auto’s. Informeer bij Muntstad naar de mogelijkheden of kijk alvast hier.

Private lease van de Volkswagen ID.5 GTX

Wil je in deze sportieve en duurzame SUV coupé rijden? Dan kun je ‘m natuurlijk ook private leasen. Lekker overzichtelijk met een vast maandbedrag en verder geen kosten meer voor onderhoud, reparatie, verzekering en belasting. Goed om te weten: Muntstad heeft het Private Lease Keurmerk!

Veelgestelde vragen over de Volkswagen ID.5 GTX

Ja, net als de ID.5 Pro Business heeft de ID.5 GTX Keyless Access voor sleutelloos vergrendelen en starten.

Goed. Op de accu krijg je acht jaar garantie. Op de hele auto twee jaar.

Jazeker. De auto is voorzien van Wireless Charging voor het draadloos opladen van je telefoon.

Natuurlijk. Ook bij private leasen ben je duurzaam bezig!

5 sterke punten van de ID.5 GTX

  • Sterke motoren: samen goed voor 299 pk
  • Sterke accu: actieradius tot 516 km
  • Sterke trekker: 1.400 kg trekgewicht
  • Sterke techniek: van infotainment tot veiligheid
  • Sterke styling: van binnen en van buiten