Volkswagen Bedrijfswagens APK

Uw Volkswagen Bedrijfswagen moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Bij Muntstad Volkswagen Bedrijfswagens is de APK gratis in combinatie met periodiek groot onderhoud. Geen onderhoud nodig? U kunt uw Volkswagen Bedrijfswagen ook alleen laten keuren voor € 25.

 

 

Gratis APK in combinatie met groot onderhoud

Wanneer u de APK in combinatie met een grote onderhoudsbeurt laat uitvoeren dan is de APK geheel gratis. U betaalt dan alleen de wettelijk afmeldkosten van € 4,40 (incl. BTW). Mocht na de keuring een reparatie nodig zijn, dan ontvangt u vooraf een heldere offerte en krijgt u twee jaar garantie op zowel de onderdelen als de reparatie.

 

gratis-apk-volkswagen-muntstad.png

 

Werkplaatsafspraak maken

Is uw Volkswagen toe aan een keuring? Een werkplaatsafspraak maakt u eenvoudig online via de onderstaande button. Op een dag en tijdstip dat ú het beste uitkomt. Liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan op het nummer 030-2969000.

Werkplaatsafspraak maken

Volkswagen-APK--Muntstad.jpg

 

Wettelijk verplicht

De APK is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw Volkswagen voor de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. De APK bestaat uit drie primaire onderdelen:

  1. Technische keuring
  2. Milieumeting zoals viergasmeting (benzine) of roetmeting (diesel)
  3. Afmelden van de goedgekeurde Volkswagen Bedrijfswagen
Volkswagen-Olie-Peilen-Muntstad.jpg

 

Waar wordt mijn Bedrijfswagen op gekeurd tijdens de APK?

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon.

 

 

Wanneer moet ik mijn Volkswagen Bedrijfswagen laten keuren?

U kunt uw Bedrijfswagen tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. U kunt zelf uw APK-vervaldatum controleren op de website van het RDW.