https://axynoohcto.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:muntstad-nl/01/apk-skoda-muntstad.jpg?v=1-0

APK ŠKODA

Uw ŠKODA moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Bij Muntstad ŠKODA is de APK altijd gratis in combinatie met periodiek groot onderhoud. Zo kunt u weer veilig en zorgeloos op weg! Geen onderhoud nodig? U kunt uw ŠKODA uiteraard ook alleen laten keuren voor € 25 in Utrecht, Zeist of Nieuwegein.

Gratis APK in combinatie met groot onderhoud

Wanneer u de APK in combinatie met een grote onderhoudsbeurt laat uitvoeren dan is de APK geheel gratis. U betaalt dan alleen de wettelijk afmeldkosten van € 4,40. Mocht na de keuring een reparatie nodig zijn, dan ontvangt u vooraf een heldere offerte en krijgt u twee jaar garantie op zowel de onderdelen als de reparatie.

Wettelijk verplicht

De APK is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw ŠKODA voor de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. De APK bestaat uit drie primaire onderdelen:

  1. Technische keuring
  2. Milieumeting zoals viergasmeting (benzine) of roetmeting (diesel)
  3. Afmelden van de goedgekeurde ŠKODA

APK is all-inclusief

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat: om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon. De APK is inclusief EOBD-scan, 4-gas meting, roetmeting, afmeldkosten en BTW, maar exclusief extra kosten die voortkomen uit een eventuele herkeuring.

Wanneer moet ik mijn ŠKODA laten keuren?

U kunt uw ŠKODA tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. U kunt zelf uw APK-vervaldatum controleren op de website van het RDW.