dr-werner-tietz-new-seat-vice-president-for-rd-01-hq

SEAT benoemt Dr. Werner Tietz tot Vice-president R&D

SEAT SA heeft Dr. Werner Tietz met ingang van 1 juli aanstaande benoemd tot Executive Vice-president voor Onderzoek en Ontwikkeling. Tietz, die sinds 1994 voor de Volkswagen Groep werkzaam is, was voorheen als hoofd Ontwikkeling werkzaam bij Bentley. Bij SEAT volgt Tietz Axel Andorff op, die overstapt naar ŠKODA.

Tietz is een engineer van de RWTH-universiteit Aken. Voordat hij in 1994 bij de Volkswagen Groep in dienst trad, werkte hij op de universiteit aan researchprojecten over de verwerking van kunststof materialen. Bij Audi vervulde Tietz diverse functies en was hij lange tijd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle Audi-interieurs. In 2011 maakte hij de overstap naar Porsche, waar Tietz de leiding had over de ontwikkeling van carrosserieën en interieurs voor alle modellen. Daar was hij ook betrokken bij de totstandkoming van het Taycan-concept en werkte hij aan de introductie van innovatieve materialen in diverse modellen. Sinds 2018 was Tietz directielid bij Bentley en hoofd Ontwikkeling. In die hoedanigheid legde hij de basis voor een nieuwe ontwikkelingsstrategie en de elektrificatie van het merk.

Bij SEAT krijgt Tietz de leiding over een aantal innovatieprojecten die gekoppeld zijn aan SEAT’s transitie naar elektromobiliteit en aan nieuwe technologieën voor veiliger en efficiënter autorijden. Tevens wordt hij verantwoordelijk voor de Design-afdeling - waar alle SEAT- en CUPRA-modellen worden ‘geboren’ – én SEAT’s Technical Centre.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws