Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
silhouette-with-twitter-1

Wereldpremière Škoda ENYAQ iV op 1 september in Praag

Met de elektrische ENYAQ iV zet Škoda een grote stap voorwaarts in de realisatie van de elektromobiliteitsstrategie van het merk. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van Škoda dat is gebaseerd op de modulaire elektrificatie-toolkit (MEB) van de Volkswagen Groep. De Tsjechische autofabrikant heeft nu een foto van het silhouet van het model vrijgegeven en biedt daarmee een voorproefje van het belangrijkste nieuwe model dat het merk dit jaar op de markt brengt. De Škoda ENYAQ iV combineert de voor het merk bekende eigenschappen - zoals een royale hoeveelheid ruimte, een aantrekkelijk design en uitgebalanceerde proporties - met een duurzame, plezierige rijervaring.

Het silhouet van de Škoda ENYAQ iV geeft een indicatie van de proporties die het nieuwe vlaggenschip van het merk gaat krijgen. Een korte voorzijde en een langgerekte daklijn zorgen voor een dynamisch exterieurdesign en garanderen tegelijkertijd een royale hoeveelheid interieurruimte, een kenmerkende eigenschap van Škoda. De nieuwe SUV heeft een interieur dat even ruim is als dat van de Škoda KODIAQ, hoewel hij qua formaat korter is dan een Škoda OCTAVIA.

Tot 500 kilometer* range

De ENYAQ iV is verkrijgbaar met een keuze uit achterwiel- of vierwielaandrijving, drie verschillende accupakketten en vijf vermogensniveaus. Hij is geschikt voor snelladen met een maximaal vermogen van 125 kW. De actieradius bedraagt maximaal 500 kilometer* volgens de WLTP-cyclus, waardoor deze praktische, volledig op elektriciteit rijdende SUV perfect geschikt is voor dagelijks gebruik.

De presentatie van het nieuwe topmodel van Škoda is een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan van het bedrijf. De wereldpremière van deze mijlpaal in de historie van Škoda wordt op 1 september 2020 live uitgezonden vanuit de Tsjechische hoofdstad Praag. De introductie kan worden bekeken op het Škoda Storyboard en via verschillende andere social media-kanalen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Direct meer informatie?

Meer nieuws