Nieuwe elektrische poolauto’s Provincie Utrecht

De Provincie Utrecht beschikt vanaf 1 oktober over nieuwe poolauto’s. De door Muntstad geleverde ŠKODA Citigo iV's zijn 100 procent elektrisch. Medewerkers van de provincie kunnen de auto’s reserveren voor dienstreizen voor de provincie.

De nieuwe poolauto’s doen er ongeveer 5 uur over om volledig opgeladen te zijn. Een voordeel is de actieradius rond de 265 kilometer ligt. Een elektromotor heeft daarnaast, in vergelijking met een verbrandingsmotor, minder onderhoud nodig omdat er minder slijtage is op minder onderdelen. De motor verbruikt geen olie en heeft geen brandstoffilter en luchtfilter.

Duurzaamheid

Door al de genoemde voordelen helpt de provincie Utrecht met de overstap naar deze elektrische poolauto’s mee aan een schoner milieu en de duurzaamheid. Op deze manier worden de plannen nagestreefd voor een schone en duurzame provincie Utrecht.

Extra donatie vanuit Muntstad

Vanwege deze mooie stap richting milieu overwegingen hebben wij tijdens de aflevering 20 bomen gedoneerd aan de Provincie Utrecht. Deze bomen worden geplant en hiermee wordt CO2 gecompenseerd. 

Samen geven we een groene aarde door!