sko1795-01winter1920x1080

Maak je ŠKODA winterklaar met 6 Simply Clever-tips

De winter komt eraan. Neem nu de tijd om een paar simpele maatregelen te treffen, zodat je straks veilig en probleemloos de weg op kunt.

1. Doe de ŠKODA Wintercheck voor 20 euro

Is jouw ŠKODA klaar voor de winter? Je moet er niet aan denken dat hij je in de steek laat wanneer het buiten koud en donker is. Daarom moet alles gewoon in orde zijn: de accu, de verlichting, de ruitenwissers, de banden en de remmen. Tijdens de ŠKODA Wintercheck controleert de dealer jouw ŠKODA op deze belangrijke punten. Hij vult de vloeistoffen gratis bij en maakt een technisch rapport op. Zo weet je hoe je auto er technisch voorstaat en welk onderhoud er mogelijk aan zit te komen.

De ŠKODA Wintercheck kost slechts 20 euro en na afloop ga je met een gerust gevoel de weg op. Bovendien ontvang je nu tijdelijk een gratis ŠKODA Organizer bij de Wintercheck. Dit handige uitvouwbare opbergkrat neemt weinig ruimte in en komt overal van pas.

2. Luister naar rallyheld Jan Kopecký

We vragen Jan Kopecký welke winterspullen iedereen in zijn auto moet hebben. Volgens de rallyheld zijn een ijskrabber en een sneeuwborstel essentieel. Soms kan een spuitfles met ruitenontdooier handig zijn: daarmee haal je een dikke ijslaag gemakkelijker weg. In de bergen kun je niet zonder sneeuwkettingen, maar vergeet niet om het bevestigen ervan vooraf een keer te oefenen. Zorg ook voor genoeg ruitensproeiervloeistof en antivries.

3. Schenk zonder morsen met de Simply Clever-dop

Ruitensproeiervloeistof bijvullen als je bibbert van de kou, wordt gegarandeerd een bende. Had je maar een SCALA, een KAMIQ of een nieuwe OCTAVIA, want de dop van hun ruitensproeierreservoir verandert in een trechter. Zo schenk je altijd zonder te morsen. Maar om daarvoor nu een nieuwe ŠKODA te kopen… Gelukkig is de handige Simply Clever-dop een origineel accessoire dat je bij de dealer ook kunt kopen voor andere ŠKODA-modellen.

4. Meet je profieldiepte en informeer naar winterbanden

De echte ŠKODA-fan grijpt regelmatig naar zijn ijskrabber met ingebouwde profieldieptemeter. Zowel voor zomer- als winterbanden geldt een wettelijk minimum van 1,6 millimeter. Maar dat is eigenlijk te weinig. Wil je genoeg houvast hebben op natte wegen, dan is 4 millimeter een fijne ondergrens. In sommige Europese landen is een profieldiepte van 4 millimeter zelfs de eis.

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht. Maar als je dagelijks in je auto rijdt en ook op uittrekt bij ijzel en sneeuw, dan zijn winterbanden simpelweg onmisbaar. Kijk in de webshop van ŠKODA voor de speciale actietarieven voor winterbanden en wintersets.

5. Sla je slag met korting op winteraccessoires

Niet alleen de winterbanden zijn in de aanbieding. Je krijgt ook 20 procent korting op winteraccessoires zoals kofferbakschalen, steenslagbeschermers en rubbermatten. Alle drie zorgen ervoor dat je auto netjes blijft in de wisselvallige wintermaanden. Vakantiegangers creëren eenvoudig meer opbergruimte met een voordelige dakkoffer.

6. Verzamel nu 5 dingen die later van pas komen

In de grote kofferbak van jouw ŠKODA is vast ruimte vrij voor een simpel noodpakket. Een tas met een warm vest, een telefoonoplader, een flesje water en wat lang houdbare snacks komt als geroepen wanneer je langdurig stil komt te staan voor een brug die niet meer dichtgaat of bij autopech.

Heb je wel eens meegemaakt dat een heel parkeerterrein spiegelglad is geworden door ijzel? Dan helpt het om een paar handjes zand voor de wielen te strooien. Leg daarom alvast een bak met zand in de auto. Denk maar zo: als je het niet gebruikt, dan kieper je het in de lente gewoon weer in de zandbak.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.