14 maart 2019

Vers van de ŠKODA-stand in Genève

De KAMIQ, de VISION iV en de SCALA schitteren op de ŠKODA-stand tijdens de Geneva Motor Show. En er valt nog veel meer te bewonderen …

Het grote nieuws zijn de ŠKODA KAMIQ, de nieuwe stads-SUV, en de VISION iV - een studiemodel voor een elektrische crossover-coupé. In Genève worden beide auto’s aan de wereld getoond. De ŠKODA SCALA schittert voor het eerst op een autobeurs en gooit ook hoge ogen.

Bekijk nieuwe modellen
Op de ŠKODA-stand kun je ook de meest recente, bestaande modellen bekijken. De sportieve OCTAVIA RS en KODIAQ RS staan in Genève een partijtje stoer te doen. De atletische SUPERB COMBI SPORTLINE, KAROQ SPORTLINE en FABIA MONTE CARLO maken ook hun opwachting.

Studiemodel op twee wielen
Net als in voorgaande jaren is er op de ŠKODA-stand meer te zien dan auto’s alleen. Zo kom je in de mobiliteitszone meer te weten over de KLEMENT: een elektrisch studiemodel op twee wielen. Hier worden ook oplossingen voor stadsverkeer en ‘de laatste kilometer’ uit de doeken gedaan. De laatste kilometer is geen letterlijke kilometer, ermee bedoeld wordt de afstand tussen je geparkeerde auto en je daadwerkelijke bestemming.

Rust en groen
ŠKODA’s mobiliteitszone toont tevens de moderne diensten en mobiliteitsoplossingen van het merk. Het streven is om mobiliteit te koppelen aan een rustiger, groener en aantrekkelijker manier van leven in stadscentra. Dit resulteert in projecten zoals het autodeelplatform HoppyGo, de CareDrive-dienst die mobiliteit combineert met sociale services, en MyŠKODA Delivery en MyŠKODA Park.

Digitaal racen
In de motorsportzone viert ŠKODA de successen die dankzij WRC2-wereldkampioen Jan Kopecký zijn behaald. Hier kun je de nieuwste generatie van de FABIA R5 bewonderen en zelf een potje racen met behulp van virtual reality.