16 mei 2018

Blog #1 Audi PRO Jeroen van der Elburg

Onze Audi PRO Jeroen van der Elburg is dé productspecialist en ambassadeur van ons prachtige premium merk Audi. Jeroen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Audi producten, technologieën, opties en gadgets. Om zijn kennis up to date te houden is hij meerdere keren per jaar te vinden op het trainingscentrum van Audi in München. Door al zijn kennis kan hij je perfect adviseren over alle technieken, systemen en features waarmee jouw (toekomstige) Audi is uitgerust. In zijn blog houdt Jeroen je op de hoogte rondom het laatste nieuws en de huidige ontwikkelingen van Audi.

Een geweldige start van 2018

In 2018 gebeurt er extreem veel rondom het merk Audi, met veel nieuwe modellen. Hiervan heb je er al een aantal gezien, zoals onder meer de nieuwe A6 Limousine, A6 Avant en (hoewel vorig jaar gepresenteerd) A7 Sportback. Deze modellen zijn uitgerust met de nieuwste technieken die Audi te bieden heeft. Denk hierbij aan motoren uitgerust met MHEV techniek, bediening van het infotainmentsysteem door middel van touchscreens en een Virtual Cockpit. Ook komt er Parking Pilot en Garage Pilot, die de auto automatisch in en uit een parkeerplaats of garage kan rijden. De chauffeur kan hierbij zelfs uitstappen en de parkeerfunctie met de myAudi-app op zijn smartphone activeren.

Audi e-tron quattro

De focus van Audi ligt momenteel voor een belangrijk deel bij e-mobility. Het merk heeft zich niet voor niets ten doel gesteld tegen 2025 jaarlijks 800.000 volledig elektrisch aangedreven Audi's te verkopen. De eerste stap hierin wordt nog dit jaar gezet met de komst van de Audi e-tron quattro. Het model beschikt over een actieradius van ±500 km en is inmiddels te reserveren.

Audi Sport: RS5 Sportback & R8 V10 RWS

Sinds het bestaan van de Audi RS5 kenden we -tot voor kort- alleen de Coupé variant. Daar is sinds de New York International Auto Show verandering in gebracht. Hier werd voor het eerst de RS5 Sportback gepresenteerd. De specificaties van de Sportback zullen hetzelfde zijn als die van de Coupé. Er zal dus een 2.9 TFSI twinturbo met 450pk met 600 Nm koppel onder de motorkap liggen. 

Naast dit fantastische model heeft Audi Sport nog een exoot op de markt gebracht: de Audi R8 V10 RWS (Rear Wheel Series). Het bijzondere van dit model is dat hij wordt aangedreven door zijn achterwielen. De gewichtsverdeling V/A van 40,6:59,4 (Coupé) en 40,4:59,6 (Spyder) zorgt in combinatie met een speciaal op achterwielaandrijving aangepaste afstemming van onderstel en assistentiesystemen voor maximaal rijplezier, waarbij gecontroleerde drifts uitstekend mogelijk zijn. Om deze te realiseren kiest de bestuurder in Audi Drive Select de ‘dynamic’-modus en activeert hij de ESC-sportstand. Op de limiet grijpt de ESC (Elektronisch Stabiliteits Controle) derhalve in. Uniek: de Audi R8 V10 RWS wordt in een gelimiteerde oplage van 999 stuks geleverd.

Stay tuned!

In mijn volgende blog zal ik onder meer dieper ingaan op de Audi e-tron quattro en hoop ik jullie meer te kunnen vertellen over de nieuw te introduceren Q8. Mocht je tussentijds vragen hebben, stel deze dan gerust. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in de showroom van Muntstad Audi Utrecht of Muntstad Audi Zeist.

audi-pro-jeroen-van-der-elburg.jpg

Jeroen van der Elburg

Audi PRO
Muntstad Audi

Stuur een e-mail