deze-ŠKODAs-trekken-een-caravan-van-1.500-kilo-(of meer)-header

Deze Škoda’s trekken een caravan van 1.500 kilo (of meer)

Ben je op zoek naar de ideale Škoda om een caravan, boot of paardentrailer te trekken? In dit bericht zetten we de trekgewichten van de verschillende modellen op een rij.

Een auto met trekhaak mag niet zomaar elke caravan of aanhanger trekken. Het maximale trekgewicht van een Škoda is afhankelijk van het model, het motorvermogen en de versnellingsbak. En aanhangers met een eigen remsysteem mogen zwaarder wegen dan een ongeremde aanhangwagen. Daarom gaan we in dit bericht uit van dat hogere geremde trekgewicht.

Je kunt de exacte trekgewichten zelf eenvoudig vinden: ze staan achterin de prijslijst van jouw favoriete Škoda-trekauto, op de pagina met technische gegevens. Hieronder sorteren we de verschillende modellen op trekgewicht.

Škoda’s met een trekgewicht van 1.500 kilo of meer

Voor het trekken van een paardentrailer heb je een trekgewicht van 1.500 kilo nodig. Een middenklasse caravan van ruim vijf meter lang, een gewicht van 1.200 kilo en een gangbare belading van 300 kilo zit ook aan deze bovengrens.

De OCTAVIA en SUPERB, plus de SUV-modellen KAROQ en KODIAQ hebben een trekgewicht van 1.500 kilo of meer. De KODIAQ 1.5 TSI mag zelfs een geremde aanhanger van 1.800 kilo trekken. En dankzij de grote kofferbakken, kunnen kampeerders de gewichtsverhouding tussen auto en caravan goed afstemmen. De ANWB adviseert de 75%-regel: het gewicht van de beladen caravan mag niet meer dan 75% van het gewicht van de beladen auto zijn.

Škoda’s met een trekgewicht van 1.200 kilo

De SCALA, KAMIQ en de ENYAQ Coupé iV RS zijn berekend op 1.200 kilo. Genoeg om met een comfortabele caravan op vakantie te gaan of met een zeilbootje aan de trekhaak de Friese meren te verkennen.

In de technische gegevens van de SCALA zie je dat de 1.0 TSI met 95 pk een geremd aanhangergewicht heeft van 1.000 kilo, terwijl de 110 pk sterke 1.0 TSI wel de volle 1.200 kilo mag trekken. Een goed argument om voor de krachtiger versie te gaan.

Škoda’s met een trekgewicht van 1.000 kilo

Laat een trekgewicht van 1.000 kilo je niet tegenhouden om eropuit te trekken. Met een kleine caravan of een vouwwagen, bijvoorbeeld. Let bij het inpakken wel een beetje op het gewicht. Metaalwerkers laten hun hobby-aambeeld thuis.

De FABIA mag 1.000 kilo trekken, of 1.100 kilo in het geval van de 110-pk versie. Net als bij de SCALA maakt het dus uit welke motorisering je kiest. De ENYAQ iV en ENYAQ COUPÉ iV met één elektromotor en achterwielaandrijving gaan ook tot 1.000 kilo. Een elektrische SUV met 4x4 mag dan weer 1.200 kilo trekken.

Trekhaak voor je Škoda kopen

Rijd je al Škoda en wil je je auto upgraden met een trekhaak, kijk dan in de Škoda-webshop. Vul je kenteken in of klik op ‘Of kies een model’ om de zoektocht naar jouw ideale trekhaak te bespoedigen. Sommige trekhaken zijn zwenkbaar, anderen zijn afneembaar. Ga voor meer informatie naar een Škoda-dealer in de buurt. Hij zal de gekozen trekhaak ook bevestigen..

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. 

Meer informatie? Neem contact op.