Veelgestelde vragen omtrent het proces van de online autoverkoop

Om uw onduidelijkheden omtrent  het online verkoopproces zo veel mogelijk weg te nemen hebben wij de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. De onderwerpen gaan over de showrooms/werkplaatsen, het bestelproces de betaalmethoden/betaling, de levering van de auto, de garantie en het retourbeleid.

Het bestelproces

Nadat de auto online besteld is probeert Muntstad er alles aan te doen om de auto zo snel mogelijk aan te kunnen bieden. Zodra Muntstad uw gegevens heeft ontvangen zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen om de koop definitief te bevestigen en een afleverdatum in te plannen. Hierna zal er een officiële verkoopovereenkomst worden opgesteld waar alle belangrijke informatie in staat. Wij streven ernaar om de auto binnen een week aan te kunnen leveren bij de koper.

De prijzen die Muntstad via de website communiceert, zijn de prijzen die u uiteindelijk ook betaald (rijklaarprijzen). Deze prijzen zijn inclusief:

 • BTW (bij bedrijfswagens is de geadverteerde prijs exclusief BTW);
 • BPM (bij bedrijfswagens is de geadverteerde prijs exclusief BPM);
 • Minimaal 6 maanden garantie;
 • Minimaal 10.000 kilometer onderhoudsvrij;
 • 14 dagen proefrijden, niet tevreden geld terug;
 • Thuisbezorgen van de auto;
 • 130-punten check (poetsen en rijklaar maken);
 • Tenaamstelling van de auto.

De betaalmethoden en de betaling

De auto’s kunnen aan het einde van het online-koopproces betaald worden door het bedrag vooraf over te maken of het bedrag kan gepind worden bij het ophalen van de auto in de showroom.

De auto hoeft niet direct tijdens het bestellen betaald te worden. Dit gebeurd kort voor of tijdens de aflevering. Als u gekozen heeft om de auto in onze showroom op te halen kan het bedrag gepind worden in de showroom. Het is ook mogelijk om het bedrag via iDeal naar Muntstad over te maken. Heeft u gekozen om de auto thuis af te laten leveren? Dan vragen wij u vriendelijk om het bedrag vooraf naar Muntstad over te maken. In dit geval zullen wij de betaalgegevens tijdig aan u doorgeven.

De auto kan via Muntstad volledig of deels gefinancierd worden. Muntstad werkt samen met Pon Financial Services en kan de financiering via hen regelen. Wanneer u wenst de auto te financieren, zal Muntstad dit met u regelen.

Private leasen via Muntstad is, bij onze voorraad van nieuwe auto’s, zeker mogelijk. Bij private lease rij je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Op deze pagina vindt u meer informatie over Muntstad Private Lease. De maandelijkse prijzen zijn inclusief:

 • Verzekering;
 • Wegenbelasting;
 • Afschrijving;
 • Pechhulp;
 • Onderhoud en reparatie.

Let op: De getoonde prijzen zijn exclusief brandstof.

De levering van de auto

Aan het eind van het bestelproces kunt u kiezen om de auto aan huis te laten afleveren of u kunt de auto ophalen in een van onze vestigingen in De Meern, Nieuwegein en/of Zeist. Beide diensten zijn geheel kosteloos.

Wij streven ernaar om de auto binnen een week bij u af te leveren. Als u toch iets anders af wilt spreken kan dit altijd in overleg.

Muntstad verwijst u voor de laatste updates rondom het coronavirus graag door naar deze pagina.

Het thuis af laten leveren van de auto is geheel kosteloos. Dit is een service die Muntstad u graag wil bieden!

De auto’s worden normaalgesproken alleen door de weeks geleverd. Mocht dit niet aan uw wensen voldoen en wilt u toch liever de auto ’s avonds of in het weekend ontvangen, kunt u met Muntstad in overleg over wat er op dit gebied mogelijk is.  

De garantie

De garantietermijn van occasions die via Muntstad online verkocht worden is minimaal 12 maanden. De garantietermijn hangt af van de staat en leeftijd van de auto. Hoe nieuwer de auto is, hoe langer de garantietermijn.

Retourneren/terugbrengen na aankoop van de auto

Als u na de aankoop toch niet helemaal tevreden bent over de auto die u gekocht heeft is dit geen enkel probleem. U heeft in dit geval recht om de auto te retourneren. U heeft tot 14 dagen na aflevering van de auto de tijd om proef te rijden en de auto als retour aan te melden. De auto moet in dezelfde conditie zijn, als toen die werd afgeleverd en de auto mag tijdens uw bezit niet meer hebben gereden dan 200 km. 

Bij retour wordt het bedrag binnen 2 werkdagen teruggestort (weekenden en feest- en vakantiedagen uitgezonderd).

Lees hier ook onze algemene voorwaarden over online kopen.

Mocht u na de online aankoop van de auto toch van gedachte zijn veranderd is dit geen probleem. U heeft tot 24 uur voor de aflevering van de auto het recht om de aankoop te annuleren.