Q5

Now is calling!

De Audi Q5

Laat niets aan het toeval over. Deze premium SUV weet meteen te overtuigen met zijn comfort, stijl en dynamiek. Het is een karaktervolle verschijning met een krachtige aandrijflijn en toonaangevende technologieën. Dat biedt veel mogelijkheden, elke dag weer.

Hij brengt veel teweeg

In elk detail van de Audi Q5 is het karakteristieke Q-design zichtbaar, dat staat voor dynamiek en onafhankelijkheid. Zie de markante motorkap en de aflopende daklijn, de op de schouderlijn geplaatste buitenspiegels en de smalle raampartij.

Ontwikkeld om te bewegen

De Audi Q5 oogt strak en sportief. De plastisch gevormde Singleframe-grille met massieve omlijsting domineert de gestroomlijnde voorkant. Een opvallend golvende en goed zichtbare schouderlijn bepaalt grotendeels het zijaanzicht. De gespierde spatborden verwijzen naar de quattro vierwielaandrijving. De daklijn buigt vroeg af naar beneden. Net zoals aan de voorzijde, sieren horizontale lijnen ook de achterkant, waardoor de auto breed en daadkrachtig overkomt. Optioneel zijn de achterlichten voorzien van dynamische richtingaanwijzers. De achterklep loopt om de C-stijlen heen, wat een kenmerk is van de Audi Q-modellen. De uitlaten komen uit in het diffusorgedeelte.

Vergelijk de actuele Q5 met zijn voorganger

Hij is groter en lichter geworden. Met een lengte van 4,66 meter, een breedte van 1,89 meter, een hoogte van 1,66 meter en een wielbasis van 2,82 meter is de Audi Q5 ten opzichte van zijn voorganger vrijwel naar alle kanten gegroeid. Tegelijkertijd is zijn vanafgewicht met 90 kilogram verlaagd; afhankelijk van de gekozen motor. In de carrosserie is slim gebruikgemaakt van een combinatie van staal met een hoge treksterkte en aluminium.

Aerodynamisch, stil en geruisarm

Ook qua aerodynamica nestelt de Audi Q5 zich aan de top van zijn segment. De viercilinders komen met een goed gestroomlijnd dak tot een fraaie cw-waarde van 0,30. Mede daardoor is het windgeruis buitengewoon laag en ook trillingen zijn amper waarneembaar. De Audi Q5 heeft momenteel dan ook de beste interieurakoestiek in zijn klasse.

Audi Q5 S line black

De Audi Q5 S line black is misschien wel de mooiste manier om in een exclusieve auto te rijden. Hij draagt de exclusieve lakkleur Quantumgrijs in combinatie met bumpers en spatbordranden in Manhattangrijs metallic en het Audi exclusive optiekpakket titaanzwart. Let ook op de aluminium afwerking onderaan de voorbumper en op de glanzend gedraaide 20-inch Audi Sport gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm-rotor-design, afgewerkt in hoogglans antracietzwart.

De Audi Matrix LED-koplampen

De Audi Q5 is een lichtend voorbeeld. Al van veraf maakt hij indruk met de optionele Audi Matrix LED-koplampen. De LED-dagrijverlichting en dynamische richtingaanwijzers vallen goed op. Een camera registreert – binnen de technische beperkingen – vooruitrijdend en tegemoetkomend verkeer. Op basis van die informatie passen de koplampen zich razendsnel aan. Zij maken vooruitgang letterlijk zichtbaar.

De Audi Matrix LED-koplampen zorgen voor heel veel licht in de duisternis. Een goede lichtopbrengst is echter niet hun enige sterke punt. Een camera achter de voorruit detecteert tegemoetkomend licht. Die info wordt gebruikt om de lichtbundel van de Q5 aan de verkeerssituatie aan te passen. Tegenliggers worden niet verblind, in bochten wordt automatisch bijgeschenen en verkeersborden krijgen minder licht om weerkaatsing te voorkomen. Dankzij afzonderlijke lichtelementen in de koplampen is het afgeschermde gebied naast de lichtbundel heel precies te regelen. Vanzelfsprekend werkt deze technologie volledig automatisch en levert zo een bijdrage aan ontspannen, comfortabel en veilig autorijden in het donker.

Gemaakt voor vrijwel elk landschap

De quattro vierwielaandrijving met ultra-technologie is geschikt voor vrijwel elke ondergrond, waardoor deze altijd klaar is voor nieuwe uitdagingen. Deze aandrijving voor de viercilinder uitvoeringen werkt efficiënt en draagt bij aan de rijveiligheid. Als quattro niet nodig is, ontkoppelt de vierwielaandrijving en wordt brandstof bespaard. Vanzelfsprekend doet dit niets af aan de voordelen van quattro, want als de rijomstandigheden erom vragen, is de techniek paraat.

 

 

Dempt bijna alles, behalve het enthousiasme

De optionele adaptive air suspension past de demping per wiel aan de rijomstandigheden aan. Het onderstel reageert nauwkeurig en razendsnel op wat er onder de wielen gebeurt, op de rijstijl van de bestuurder en op de gekozen stand van Audi drive select. Deze luchtvering is bovendien in diverse hoogtes in te stellen, zodat ook grotere oneffenheden geen obstakel zijn. Een niveauregeling is eveneens inbegrepen. Voor eenvoudig inladen is de carrosserie met een druk op de knop vanuit de bagageruimte met 55 mm te verlagen. Met Audi drive select is het autokarakter te wijzigen: efficiënter, comfortabeler of dynamischer. Altijd precies naar wens.

Toont zich behulpzaam

Een mooie optie is de elektrisch bedienbare achterklep met virtual pedal. Na een voetbeweging onder de achterbumper zwaait de achterklep automatisch omhoog. Om in- en uitladen nog gemakkelijker te maken, kan de optionele luchtvering de achterkant van de auto laten zakken.

Het draait allemaal om u

Het interieur van de Audi Q5 biedt royaal plaats aan vijf personen. De horizontaal georiënteerde lijnvoering benadrukt de impressie van ruimte en comfort. Veel details zijn aan de eigen smaak aan te passen, van de hoogwaardige materialen zoals het optionele leder fijnnappa tot aan de expressieve kleuren en de verlichting. In het donker zorgt het optionele ambientelichtpakket voor fraaie accenten met dertig verschillende, individueel te selecteren kleuren. Zelfs de decoratielijsten op het dashboard zijn dan verlicht.

In een oogopslag

Met de optionele Audi virtual cockpit is voorsprong letterlijk zichtbaar. Het volledig digitale instrumentenpaneel bestaat uit een hoge resolutie 12,3-inch display. Dit toont alle voor de bestuurder relevante informatie, van de snelheid via navigatiekaarten tot aan communicatiemeldingen. Daarbij kiest u zelf welke informatie u ziet en in welke vorm. Het grote, slanke 8,3-inch kleurendisplay van de optionele MMI navigatie plus geeft overzichtelijke en eenvoudig te doorgronden menu's weer.

Bij de intuïtieve bediening in de Audi Q5 vallen drie innovaties op: de optionele Audi virtual cockpit met hoge resolutie beeldscherm, het optionele head-up display en het touchpad MMI touch.

 

Groot, slank en scherp

Het grote, slanke 8,3-inch kleurenscherm van MMI navigatie plus (optie) is overzichtelijk en ongecompliceerd. De heldere menu's geven snel toegang tot navigatie, radio, telefoon en Audi connect. Dit werkt snel en logisch, onder meer omdat de platte MMI-menustructuur is afgeleid van die van smartphones. Een slimme zoekfunctie met vrije invoer is inbegrepen. De spraakbediening kan overweg met een natuurlijke manier van praten, waardoor instructies snel worden omgezet in actie. Veel infotainmentfuncties zijn ook bereikbaar vanaf het lederen stuurwiel 'multifunctioneel plus'. Op het highres MMI scherm zijn ook uw smartphone-apps weer te geven. Met de Audi smartphone interface zijn Apple CarPlay en Android Auto in de Audi Q5 aanwezig.

Head-up display

Het optionele Audi head-up display projecteert onder meer de snelheid, navigatieaanwijzingen en meldingen van de assistentiesystemen in full colour in het directe blikveld van de bestuurder.

MMI touch

Met de optionele MMI touch zijn veel functies van MMI navigatie plus letterlijk binnen handbereik. Het touchpad herkent niet alleen uw handschrift, maar ook veel veegbewegingen (zoals gebruikelijk op smartphones en tablets). Na elke invoer volgt een hoor- en voelbare bevestiging in de vorm van een klik. Daardoor werkt de bediening snel en praktisch.

Bang & Olufsen Sound System

Een optie van topniveau is het Bang & Olufsen Sound System, dat met negentien luidsprekers een schitterend 3D-geluid produceert alsof u in een concertzaal zit.

Sportiness is calling! SQ5 TDI

Vlot op de snelweg, praktisch in de stad, soepel door terrein – ervaar de voordelen van de Audi SQ5 TDI. Een doorontwikkeld aandrijfconcept garandeert sportieve rijprestaties, een hoog koppel en verbeterde efficiëntie.

Goed geïnformeerd met de Audi connect-toepassingen

Met behulp van de optionele Audi connect-toepassingen heeft u voor vertrek en tijdens het navigeren een duidelijk beeld van de bestemming en de actuele omgeving. Dat is te danken aan de slimme integratie van Google Earth™ in de auto. Ontvang nieuws en e-mails in de auto, boek een onderhoudsbeurt bij de Audi dealer of activeer met een smartphone-app vooraf de interieurvoorverwarming. Met Audi connect haalt u geïntegreerde connectiviteit aan boord. Zelfs bij pech onderweg is hulp inroepen slechts een kwestie van een knop indrukken. Een geruststellend idee.

De Audi connect SIM-kaart is ingebouwd in de auto. Deze is goed voor onbeperkt 4G-datagebruik met een downloadsnelheid van 100 MBit/s. Voor een goede verbinding gebruikt de auto per land het netwerk van de provider waarmee Audi een contract heeft afgesloten. Deze dataverbinding is voor een eerste periode gratis beschikbaar en is daarna via de online Audi Shop te verlengen.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om in de Audi Q5 gebruik te maken van 4G WiFi. Daarvoor zijn specifieke databundels aan te schaffen.

Geeft de ruimte

De Audi Q5 weet te overtuigen met zijn ruime interieur en handige opbergmogelijkheden. Met de optionele verschuifbare achterbank groeit het bagagevolume in een handomdraai van 550 tot 610 liter. Door de achterbankleuningen vanuit de bagageruimte neer te klappen, ontstaat een maar liefst 1.550 liter grote bagageruimte.

De beste in zijn klasse

De tweede generatie van de Audi Q5 is op vele vlakken de benchmark in het D-segment van de premium-SUV's. In 2017 won de Q5 in Duitsland het "Goldene Lenkrad" in de categorie "grote SUV's". De beste cw-waarde in zijn segment, consequent doorgevoerde gewichtsverlaging, moderne motoren en quattro-aandrijving met ultra-technologie zorgen voor een goede efficiency.

Q5