https://axynoohcto.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:muntstad-nl/02/092019-audi-q2-11.jpg?v=1-0

Q2

Sterk en imponerend.

De Audi Q2

De Audi Q2 is een ultiem allround talent, geschikt voor avonturen waar het asfalt ophoudt en helemaal thuis in de drukte van de stad. Hij heeft een jeugdige uitstraling en allerlei hightech aan boord. Een modern design, veel rijplezier en praktisch gebruiksgemak komen allemaal samen in de Audi Q2. De mogelijkheden voor connectiviteit, infotainment en assistentiesystemen in deze compacte SUV behoren tot de beste in dit marktsegment.

Dynamisch rijplezier

De standaard progressieve besturing zorgt voor directe en dynamische rijeigenschappen. Naar keuze is het rijplezier nog te vergroten door quattro-aandrijving, het rijdynamisch systeem Audi drive select en adaptieve demperregeling aan de uitrusting toe te voegen.

Meer over rijdynamiek

De Audi Q2 heeft standaard een elektromechanisch werkende progressieve besturing met snelheidsafhankelijke bekrachtiging. Progressief betekent dat de stuuroverbrenging variabel is. Des te verder aan het stuur wordt gedraaid, des te directer de voorwielen reageren. Dit draagt bij aan de rijdynamiek. Het optionele adaptieve rijprogramma Audi drive select telt vijf instellingen: Auto, Comfort, Dynamic, Efficiency en Individual. Deze rijstanden beïnvloeden de besturing, schakelmomenten (met automatische versnellingsbak) en de werking van de adaptieve dempers, voor zover aanwezig. Met de stabiliteitscontrole ESC in de offroad-stand en een bodemspeling van krap 15 centimeter komt de Audi Q2 ook verder als de ondergrond geen asfalt is.

Robuuste looks

Al bij de eerste kennismaking laat de Audi Q2 zijn spierballen rollen. Met zijn brede schouders en hoekige trekjes komt hij energiek en zelfverzekerd over. Het lage dak en de hoge raamlijn doen aan een coupé denken; deze lifestyle-sporter oogt indrukwekkend. Bijzonder markant: de wigvormige koplampen, de hoog gepositioneerde Singleframe-grille en de royale luchtinlaten. De lange dakspoiler en een diffusor met de uitstraling van een bodembeschermer benadrukken het sportieve beeld aan de achterzijde.

Meer over exterieurdesign

En profil vallen met name de hoge raamlijn en de naar binnen vallende flanken op. Het laatste kenmerk helpt om visueel de nadruk op de spatborden te leggen, als verwijzing naar het quattro-karakter van deze compacte SUV. Hij is 4,19 meter lang, 1,51 meter hoog en 1,79 meter breed, met een wielbasis van 2,60 meter en korte overhangen. Ideale maten om gemakkelijk te kunnen parkeren.

Progressief: de verlichting

De Audi Q2 heeft standaard halogeenkoplampen. De optioneel leverbare led-koplampen inclusief dynamische knipperlichten achter produceren een helder wit en scherp licht. U ziet meer en dat is veiliger. Bovendien vergen die moderne lampen minder stroom en gaan ze lang mee.

Praktisch: het interieur

In het interieur van de Audi Q2 keren de hoekige en strakke lijnen van de buitenkant terug. Er is plek voor vijf inzittenden. De vier portieren gaan ver open, voor een comfortabele instap. Eenmaal binnenin valt het goede overzicht op. Toch is de zitpositie van bestuurder en voorpassagier sportief te noemen, wat passend is bij de verwachtingen die aan de buitenkant zijn gewekt.

Stijlvol en persoonlijk

De Audi Q2 heeft dezelfde persoonlijkheid als de bestuurder. De vele optiepakketten, waarvan sommige met expressieve kleuren voor de decoratielijsten en stoelbekleding, geven alle ruimte voor een eigen touch. Naar wens zorgt het led-lichtpakket in combinatie met de verlichte panelen voor een bijzondere ambiance in het interieur.

Uitgebreide functies: bediening en infotainment

De Audi Q2 heeft standaard een 5,8-inch groot MMI-scherm. Als u MMI navigatie plus bestelt, hoort daar een centraal MMI touchpad bij. Verder zijn de menu’s toegankelijk via spraakbediening en een handige zoekfunctie. Als alternatief voor de standaard analoge instrumenten is er de volledig digitale Audi virtual cockpit. Dit instrumentenpaneel toont alle gegevens haarscherp en uiterst gedetailleerd. Een andere high-end optie is het head-up display. Dat projecteert graphics en getallen in kleur op een doorzichtig plaatje in het directe blikveld van de bestuurder.

MMI navigatie plus

De bediening van de Audi Q2 werkt prettig en logisch. Het standaard aanwezige MMI-scherm zit bovenop het dashboard. Het schermformaat hangt af van het infotainmentsysteem. De menu’s zijn toegankelijk met een draai-/drukknop en vier knoppen tussen de voorstoelen. MMI navigatie plus is de topversie van de infotainmentsystemen. Dan zit er ook een touchpad bovenop de draai-/drukknop, voor eenvoudig scrollen en zoomen. Spraaksturing werkt in normale spreektaal en voor functies zoeken binnen MMI is een handige zoekfunctie paraat. Het mooiste is de handschriftherkenning: schrijf letters op het touchpad en dankzij automatische woordaanvulling is het gewenste menu of de navigatiebestemming snel gevonden.

Audi virtual cockpit en head-up display

Als alternatief voor de goed afleesbare analoge instrumenten is er de volledig digitale Audi virtual cockpit. Dit 12,3-inch grote instrumentenpaneel met zeer gedetailleerde weergaven kent twee instellingen. In de ene zijn de snelheidsmeter en toerenteller groot in beeld, in de andere staat het infotainmentmenu of de navigatiekaart centraal. Switchen werkt eenvoudig met een van de stuurknoppen. Behalve het volledig digitale dashboard en het topklasse infotainment van MMI navigatie plus is er nog een hightech optie: het head-up display. Dat projecteert belangrijke informatie zoals navigatieaanwijzingen, de snelheid en waarschuwingen op een glazen paneeltje in het directe blikveld van de bestuurder.

Bang & Olufsen sound system

Muziekliefhebbers en iedereen die een goede akoestiek weet te waarderen, mogen zich verheugen op de aantrekkelijk geprijsde tuner voor digitale radio-ontvangst en het fabuleuze Bang & Olufsen sound system. Deze optionele geluidsinstallatie met veertien luidsprekers is ook fraai om te zien, met bijvoorbeeld een tweeterafwerking met geanodiseerd aluminium. In het donker geven led-lichtgeleiders een wit licht.

Veiligheid staat voorop

De Audi Q2 beschikt over omvangrijke assistentiesystemen voor de bestuurder, waaronder het standaard Audi pre sense front. Dit systeem omvat onder meer een functie die bij dreigende aanrijdingen met andere voertuigen of overstekende voetgangers een automatische noodstop uitvoert. Op lagere snelheid kan de auto zelfs helemaal tot stilstand komen. Verder zijn leverbaar: adaptive cruise control met stop- en go-functie, een fileassistent, de Audi side assist dodehoekwaarschuwing, Audi active lane assist, verkeersbordherkenning, een parkeerassistent en rear cross-traffic alert.

Altijd up-to-date

Vanaf MMI navigatie, het tweede infotainmentniveau, is een geïntegreerde 4G-wifi-module aan boord. Daarmee is surfen en streamen voor alle inzittenden mogelijk. De daarvoor benodigde flatrate-dataverbinding en ingebouwde simkaart (eSIM) zijn inbegrepen. Via de Audi smartphone interface zijn iOS- en Android-toestellen aan de auto te koppelen.

Sterk en zeker van zijn zaak, SQ2

De Audi SQ2 is het nieuwe topmodel van de Q2-familie. Deze auto levert de levendige prestaties van een Audi S-model, biedt de praktische voordelen van een compacte SUV en hij is er met toonaangevende veiligheids- en infotainmentcomponenten.

Aangescherpte looks

Het polygonale design voegt iets nieuws toe aan de vormentaal van Audi. De motorkap is driedimensionaal vormgegeven en de achthoekige Singleframe-grille zit hoog in het front. Daardoor heeft de Audi Q2 een duidelijke SUV-uitstraling.

 

 

 

Q2