https://axynoohcto.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/muntstad-nl/02/audi-apk.jpg?v=1-0

APK Audi

Uw Audi moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Bij Muntstad is de APK altijd gratis in combinatie met periodiek groot onderhoud. Zo kunt u weer veilig en zorgeloos op weg! Geen onderhoud nodig? U kunt uiteraard ook uw Audi alleen laten keuren voor € 25.

Is uw Audi toe aan een keuring? Een werkplaatsafspraak maakt u eenvoudig online. Op een dag en tijdstip dat ú het beste uitkomt.

De APK is wettelijk verplicht

De APK is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw Audi voor de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. De APK bestaat uit drie primaire onderdelen:

  1. Technische keuring
  2. Milieumeting zoals viergasmeting (benzine) of roetmeting (diesel)
  3. Afmelden van de goedgekeurde Audi
Wanneer moet ik mijn Audi laten keuren?

U kunt uw Audi tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. U kunt zelf uw APK-vervaldatum controleren op de website van het RDW.

APK is all-inclusief

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat: om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon. De APK is inclusief EOBD-scan, 4-gas meting, roetmeting, afmeldkosten en BTW, maar exclusief extra kosten die voortkomen uit een eventuele herkeuring.