• Audi Sport RS 5 Sportback
 • Audi Sport RS 5 Sportback
 • Audi Sport RS 5 Sportback
 • Audi Sport RS 5 Sportback
 • Audi Sport RS 5 Sportback

Een auto waar uw hart sneller van gaat slaan. Met opwindende prestaties.

De fascinatie voor een sportauto komt niet alleen door de kracht en de topsnelheid. Ook het aansprekende uiterlijk speelt een rol. De scherpe en elegante lijnen van de RS 5 zijn op maat gesneden voor deze topatleet op wielen. In de cabrioversie met stoffen akoestische kap biedt de RS 5 daar bovenop nog het onvervalste genot van open rijden.

Lees minder Lees meer

quattro: grip op de zaak

Daarbij is de Audi RS 5 Sportback uiteraard voorzien van quattro vierwielaandrijving. Het centrale differentieel van het systeem verdeelt de aandrijfkrachten over de voor- en achteras in de verhouding 40:60. Bij gripverlies op één as kan tot wel 70 procent naar voren worden gestuurd en maximaal 85 procent naar achteren. Optioneel is een sportdifferentieel leverbaar.

Dankzij zijn RS-sportonderstel ligt de Audi RS 5 Sportback zeven millimeter dichter op het asfalt dan de S5 Sportback. Klanten kunnen ook kiezen voor het RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control, keramische remschijven en Dynamic Steering met traploos variabele overbrenging. Met de Audi drive select-knop in het interieur zijn de aandrijflijn, besturing en het onderstel aan te passen aan de voorkeur van de bestuurder.

Herkenbaar RS

De Audi RS 5 Sportback staat op 19 inch lichtmetalen velgen (20 inch exemplaren zijn optioneel). Hij is meteen herkenbaar als RS-model, onder meer door zijn uitgebouwde wielkasten, honingraatgrille en ovale uitlaatpijpen. In het interieur wordt die sportieve lijn doorgezet met RS-sportstoelen, een multifunctioneel, met leer bekleed sportstuur en speciale RS-displays in de Audi virtual cockpit.

De Audi RS 5 Sportback debuteert in de tweede helft van 2018 in de VS en Canada. In Nederland wordt hij leverbaar vanaf december.

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u nú in voor onze nieuwsbrief boordevol informatie, acties en de nieuwste updates van onze Audi Sport afdeling!

Contact Offerte aanvragen

 • "Het Audi Sport bloed stroomt door mijn aderen. Mijn Audi Sport enthousiasme probeer ik door persoonlijke aandacht en Audi driving experiences op onze community over te brengen."

  Rens Kolkman

  Audi Sport expert (Sales)
  Locatie: De Meern

 • "De high performance modellen van Audi Sport dien je met eigen ogen te ervaren. Persoonlijke aandacht, kwaliteit en perfectie; daar draait het voor mij om. Ik heet u graag welkom in onze Audi Sport belevingswereld in Utrecht. "

  Menkes Fokkema

  Audi Sport expert (Sales)
  Locatie: De Meern

 • "Met onze Audi Sport modellen prikkelen wij uw zintuigen. Ons enthousiaste team staat voor u klaar om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen en u optimaal van dienst te zijn. "

  Remy Terranea

  Audi Sport expert (Service)
  Locatie: De Meern