SEAT Ateca met de nieuwe 1.5 TSI motor

Profiteer nu van € 750,- extra inruilpremie op de SEAT Ateca 1.5 TSI

De nieuwe 1.5 TSI motor overtuigt met een stille, trillingvrije loop en een mooie krachtsopbouw. Met 150 pk en 250 Nm krijg je een snelle, en toch zuinige auto.

De nieuwe SEAT Ateca is de best rijdende SUV in zijn klasse. Een SUV die zich daarnaast niet alleen onderscheidt qua design, maar ook in interieur- en bagageruimte (510 liter) en een compleet aanbod aan innovatieve technologieën en assistentiesystemen. De SEAT Ateca biedt in het segment van de compacte SUV’s bovendien een aangename combinatie van hoogwaardige kwaliteit en ‘value for money’. Tijdelijk ook nog eens voorzien van € 750 extra inruilpremie.

Sportiviteit op z’n SUV’s

Rijplezier zit verweven in het DNA van SEAT. Vooral de Leon vormt een unieke combinatie van precisie, agiliteit, comfort en veiligheid. De Ateca is met deze combinatie niet minder indrukwekkend. Met zijn compacte formaat, krachtige motoren en op sportiviteit afgestemde onderstel levert hij prestaties en een handling die in deze klasse een nieuwe standaard vormen.

Standaard rijk uitgerust

  • Media System Colour met 6,5 inch touchscreen
  • 17 inch lichtmetalen velgen Dynamic (Brilliant Silver)
  • Volautomatische airconditioning
  • Parkeersensoren achter
  • Cruise control
  • Verwarmbare en inklapbare buitenspiegels
  • Met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel
  • Dakreling in zwart uitgevoerd

Offerte aanvragen 

Innovatieve highlights

Het SEAT Drive Profile past de Ateca altijd aan de actuele rijsituatie, ondergrond en persoonlijke voorkeur aan. Het aanbod aan innovatieve rijassistentiesystemen is omvangrijk. Een voorbeeld is de file-assistent. Dit systeem maakt stop-and-go rijden in files een stuk draaglijker. Bij concrete ‘filesnelheden’ stuurt, accelereert en vertraagt de Ateca automatisch binnen de grenzen van het systeem. Een nieuwe veiligheidsfunctie is Emergency Assist. Wanneer de bestuurder gedurende een bepaalde tijd niet ingrijpt, geeft de auto eerst een geluids- en vervolgens een visueel signaal, gevolgd door een kort pulseren van de remmen. Wanneer een reactie nog steeds uitblijft, remt de Ateca tot stilstand af, en blijft daarbij binnen de rijbaan.