Header-ID3-vs-ID4-vs-NEW

ID.3 of ID.4: welke ruime 100% elektrische auto past bij jou?

Wil jij in 2021 een ruime 100% elektrische 5-deurs auto rijden? Kom naar Muntstad en vergelijk de twee toppers van Volkswagen: de populaire gezinsauto ID.3 en de grote SUV ID.4. In beide auto’s kun je gratis een proefrit maken. Zo ontdek je wat helemaal bij jouw wensen past: het grote bereik, de ruimte en/of de aantrekkelijke prijs!

ID.3 vs ID.4

Wij hebben al wat verschillen voor je op een rijtje gezet. Voor welke ga jij?

De 100% elektrische gezinsauto ID.3 rijd je vanaf € 33.490

Het design van de ID.3 herinnert aan de Kever en de Golf en toch is het helemaal van deze tijd. De auto heeft een elektrisch bereik van meer dan 400 km: 420 (WLTP) om precies te zijn. Pittig is de auto ook: tijdens de proefrit zul je merken hoe snel ie optrekt. 

De ID.3 heeft standaard een complete uitrusting en is uit te breiden met handige features. Vijf mensen kunnen er comfortabel in zitten, wat ‘m perfect maakt als gezinsauto. Perfect is ook z’n prijs, want deze populaire elektrische gezinsauto is al leverbaar vanaf € 32.990!

De grote SUV ID.4 rijd je al vanaf € 38.590 met 12% bijtelling

De eerste 100% elektrische SUV van Volkswagen is meteen bekroond. Een internationale vakjury heeft de ID.4 namelijk uitgeroepen tot World Car of the Year 2021. Deze grote SUV heeft dan ook veel plussen, waaronder het elektrisch bereik tot maar liefst 520 km en z’n rijcomfort.

Plan je proefrit in de ID.4

Met de ID.4 maak je probleemloos lange ritten in elke omgeving: in steden en op snelwegen, land- en bergweggetjes. Voor sportieve trips en actieve vakanties is de ID.4 de ideale metgezel. Zijn bagageruimte is vorstelijk en hij kan worden uitgerust met een trekhaak waarmee je maar liefst 1.500kg kan trekken. Qua connectiviteit en assistentiesystemen is ie ook helemaal up-to-date. Je rijdt deze top-SUV vanaf € 38.590.      

Overheidssubsidie op een elektrische auto

Wil jij een elektrische auto kopen? Dan heb je recht op Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Particulieren in Nederland die een nieuwe elektrische auto of een occasion willen aanschaffen kunnen gebruikmaken van subsidie tot wel € 3.350 bij het kopen of private leasen van een elektrische auto. 

  • Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto is de subsidiewaarde € 3.350;
  • Bij de aanschaf van een occasion elektrische auto is de subsidiewaarde € 2.000;