De nieuwe Octavia

NIEUW: De ŠKODA OCTAVIA iV (Plug-in Hybride)

De OCTAVIA is ook leverbaar als plug-in hybride. Dit houdt in dat je elektrisch kunt rijden met een actieradius van liefst 60 km. Het model is leverbaar met een iV motorisering als Business Edition en Business Edition Plus. Het vermogen van de OCTAVIA iV loopt op tot 150 kW / 204 pk. 

Nóg ruimer, nóg comfortabeler en nóg slimmer

De ontwerpers van ŠKODA hebben zichzelf overtroffen. De vierde generatie van de OCTAVIA die nu in de showroom staat, imponeert op alle fronten. Kom naar Muntstad en bewonder het nieuwe design met het karakteristieke, scherp gelijnde front en de opvallende koplampen. Ontdek het compleet vernieuwde interieur met nog meer Simply Clever features en innovatieve assistentie- en connectiviteitssystemen. Bekijk de vorstelijke binnenruimte die je nieuwsgierig maakt naar het comfort van de nieuwe OCTAVIA. Wil je zelf ervaren hoe goed de vierde generatie is? Er is maar één manier om erachter te komen: een proefrit!

Geniet van de vorstelijke ruimte

De OCTAVIA is langer en breder dan ooit. Dankzij het uitgekiende interieurontwerp wordt de extra binnenruimte optimaal benut. OCTAVIA had al de grootste bagageruimte in zijn klasse en bereikt nu een nieuwe top: 640 liter voor de COMBI en 600 liter voor de hatchback. De achterpassagiers hebben nog meer beenruimte. Voor nog meer comfort is de OCTAVIA ook leverbaar met ergonomische stoelen die kunnen verwarmen, ventileren én masseren. Ook nieuw is de Climatic Airconditioning met drie variabel te klimatiseren zones.

Extra assistentie voor extra veiligheid

Als bestuurder kun je op diverse manieren ondersteuning krijgen. De OCTAVIA kan namelijk worden uitgerust met diverse assistentiesystemen:

  • Collision Avoidance Assist pleegt stuuringrepen voor het voorkomen van ongevallen;
  • Exit Warning waarschuwt voor langskomend verkeer wanneer de bestuurder wil uitstappen;
  • Hands-on-Detect houdt in de gaten of de bestuurder de handen op het stuur houdt;
  • Emergency Assist brengt de auto tot stilstand wanneer de bestuurder daartoe niet meer in staat is.

Nieuw: head-up display voor optimale focus

Je ogen op de weg houden: ook daarbij kun je ondersteuning krijgen. Als eerste ŠKODA kan de nieuwe OCTAVIA namelijk worden uitgerust met een head-up display, dat alle relevante rijgegevens projecteert op de voorruit. Zo hoeft je blik niet af te dwalen naar het dashboard en blijf je gefocust!

Simply Clever: Slaap Pakket

Terwijl de bestuurder gefocust blijft, kunnen de passagiers gerust de ogen sluiten. De OCTAVIA is namelijk ook leverbaar met het Slaap Pakket dat bestaat uit extra comfortabele hoofdsteunen en zachte dekentjes. De in het voorportier geïntegreerde parapluhouder biedt nu ook plaats voor een borstel. Andere nieuwe ‘slimmigheidjes’ zijn de automatisch inrollende afdekhoes van de COMBI en de vijf verschillende USB-C-aansluitingen: twee voorin, twee achterin en een in de dakconsole. Handig, al die binnenruimte!

Van handgeschakeld tot DSG-automaat met shift-by-wire technologie

De motorenreeks van de OCTAVIA is uitgebreid en is zuiniger en schoner dan ooit. Naast de bekende benzinevarianten zijn bijvoorbeeld ook CNG-versies, plug-in hybrids én mild-hybrids leverbaar. Handgeschakeld of automaat? Ook daarin heb je diverse opties.