header-q3-tfsie

Hybride rijden in SUV ? Ontdek de Audi Q3 TFSI e!

De Audi Q3 is een compacte en comfortabele SUV met hoge zit. Nu is deze Audi SUV ook als plug-in hybrid verkrijgbaar: de Audi Q3 TFSI e. Deze plug-in hybrid biedt the best of both worlds: zuinig rijden met minder CO2-uitstoot plus de actieradius van een benzinemotor. Ervaar zelf de voordelen van hybride rijden: plan snel een proefrit bij Muntstad!

U rijdt al een Audi Q3 vanaf: € 47.988

Hybride rijden: energiezuinig en minder CO2-uitstoot

De Audi Q3 TFSI e combineert de plussen van de elektromotor met de voordelen van de benzinemotor. Voor gewone dagelijkse ritten is deze Audi SUV ideaal. De meeste van deze ritten zult u namelijk volledig elektrisch rijden. Zo bespaart u kostbare brandstof en reduceert u de CO2-uitstoot. Dat de auto stil is, is een ander belangrijk milieuvoordeel. Lange afstanden legt u af zoals u dat gewend bent: zonder moeite. Voor de langere ritten benut u immers de vertrouwde actieradius van de benzinemotor. Kortom, u profiteert van the best of both worlds!

Zo eenvoudig is hybride rijden

Voor thuis en op het werk opladen van de Audi Q3 TFSI e kan Muntstad betrouwbare, veilige oplossingen bieden. Dat is belangrijk om te weten. Want als u optimaal wilt profiteren van hybride rijden, hoeft u maar één ding te doen: steeds vertrekken met een opgeladen accu. De Audi Q3 TFSI e doet vervolgens de rest. Als de accu vol is, vertrekt de auto altijd in de EV-stand. U rijdt dan volledig elektrisch. De benzinemotor geeft pas ondersteuning wanneer dat noodzakelijk is. Dat is het mooie van hybride rijden in deze compacte Audi SUV: het samenspel van elektromotor en benzinemotor is perfect. Dit werkt als volgt. Zodra u in het navigatiesysteem een bestemming invoert, switcht de auto naar de hybridemodus. Op basis van de routegegevens bepaalt de Audi Q3 TFSI e vervolgens de gunstigste combinatie van volledig elektrisch rijden en rijden op benzine.    

Zo bent u altijd in control

De Audi Q3 TFSI e biedt u gemak, doordat de auto zelf het hybride rijden regelt. Op elk moment kunt u echter uw eigen keuzes maken. Dat doet u op het MMI-scherm, dat de volgende opties toont: elektrisch rijden, stroom bewaren voor een later moment (bijvoorbeeld wanneer u in een milieuzone gaat rijden) of extra kW’s aan de accu toevoegen. 

Bij het bepalen van uw keuze staat actuele informatie tot uw beschikking. De Audi virtual cockpit, het digitale instrumentenpaneel, is namelijk uitgerust met een powermeter. Hierop kunt u zien hoeveel elektrokracht u aanspreekt of dat er stroom terugvloeit naar de accu’s.

Geniet van het comfort van een compacte SUV

Vanzelfsprekend biedt deze plug-in hybrid u alle voordelen die de ‘gewone’ Audi Q3 ook biedt. De hoge zit zorgt voor in- en uitstapcomfort plus goed zicht op de weg: precies wat u van een Audi SUV mag verwachten. De ruimte in de auto is royaal, wat onder meer komt doordat de accu voor de elektromotor onder de kofferbak is geplaatst. Daarbij heeft de compacte SUV optioneel een verschuifbare achterbank met instelbare rugleuningen. Achterpassagiers zijn daarmee verzekerd van optimaal zitcomfort. Schuift u de bank naar achter, dan creëert u extra bagageruimte. De Audi Q3 TFSI e is daarmee een complete auto, voor zowel zakelijk als privégebruik. Wij nodigen u graag uit voor een kennismaking.

Sportief als altijd

Elektrisch rijden en uitstraling gaan perfect samen. De Audi Q3 TFSI e mag dan ook absoluut gezien worden. Comfortabele sportstoelen, het fraai afgewerkte dashboard en decoratieve aluminium lijsten geven cachet aan het interieur.

 Dynamiek en speelsheid zijn kenmerkend voor de vormgeving van het exterieur. De voorkant met de optionele matrix-ledkoplampen en opvallende richtingaanwijzers heeft een markant en aantrekkelijk uiterlijk. Wilt u het sportieve karakter van de auto benadrukken? Kies dan voor het S line-exterieurpakket met speciale ontwerpelementen, zoals de S-line bumpers.